Τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» παρουσίασε ο Κ. ΖέρβαςΤους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» παρουσίασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας: «Σε αυτό το ψηφοδέλτιο αποτυπώνεται η Θεσσαλονίκη του 21ου αιώνα»

«Σε αυτό το ψηφοδέλτιο αποτυπώνεται η Θεσσαλονίκη του 21ου αιώνα», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρουσιάζοντας απόψε (30/08) στο πλαίσιο εκδήλωσης στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής, τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», του οποίου ηγείται στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

Στην παράταξη «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» συμμετέχουν 281 στελέχη, που είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων τον οποίο επιτρέπει ο νόμος. Συγκεκριμένα, 108 είναι οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και 173 οι υποψήφιοι στις κατά τόπους Δημοτικές Κοινότητες. Ο κ. Ζέρβας μίλησε για μια εξαιρετική ομάδα ανθρώπων και, εν όψει της 8ης Οκτωβρίου, έστειλε το μήνυμα: «Συνεχίζουμε μαζί».

 


«Στόχος μας να ενώσουμε την πόλη»

 

«Δικός μας στόχος όλα αυτά τα χρόνια ήταν να ενώσουμε την πόλη και αυτό κάνουμε και σήμερα, με ανθρώπους από κάθε γωνιά της. Στο ψηφοδέλτιό μας αποτυπώνονται οι πραγματικές δυνάμεις αυτής της πόλης, που δεν είναι άλλες από τους ανθρώπους της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο αυτοδιοικητικό, «που αποτυπώνει τη δική μας αντίληψη, τη δική μας συμμαχία και την πρότασή μας για τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος». Σύμφωνα με όσα υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας, το ψηφοδέλτιο που έχει συγκροτηθεί για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου είναι ανανεωμένο κατά 85% σε σχέση με αυτό του 2019.

 

Με την επισήμανση ότι «είναι ιστορική αναγκαιότητα η Θεσσαλονίκη να προχωρήσει», ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» σημείωσε ότι «για να αλλάξει η Θεσσαλονίκη, για να ανέβει και να γίνει αυτό που όλοι επιθυμούμε, χρειάζεται πείσμα, δουλειά, χρειάζονται πολλοί άνθρωποι με έναν κοινό παρονομαστή: την αγάπη για την πόλη και την αγάπη για τους ανθρώπους της».

 


Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στην πρόοδο που σημείωσε η Θεσσαλονίκη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μεταξύ άλλων με την άνοδο του τουρισμού 12 μήνες τον χρόνο και την αύξηση της κρουαζιέρας κατά 400%, την ωρίμανση των μεγάλων έργων υποδομής αλλά και την υλοποίηση σειράς έργων σε γειτονιές που ήταν μέχρι πρότινος παρατημένες. «Δεν υπάρχει δημοτική κοινότητα, δεν υπάρχει γειτονιά στην οποία να μην πήγαμε, να μην κάνουμε ή να μην έχουμε δρομολογήσει έργο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, καλώντας μάλιστα τους πολίτες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα thessaloniki2023.gr, όπου έχει αναρτηθεί ένας διαδραστικός χάρτης στον οποίο αποτυπώνεται το πανόραμα των έργων που υλοποιήθηκαν ή δρομολογήθηκαν για τη Θεσσαλονίκη στην παρούσα θητεία.

 

«Η Θεσσαλονίκη του 2023 δεν έχει καμία σχέση με τη Θεσσαλονίκη του 2015 ή του 2019»

 

«Η Θεσσαλονίκη αυτά τα τέσσερα χρόνια πήγε μπροστά», τόνισε ο κ. Ζέρβας και συμπλήρωσε: «Η πόλη του 2023 δεν έχει καμία σχέση με τη Θεσσαλονίκη του 2015 και του 2019. Η Θεσσαλονίκη τη στιγμή αυτή έχει το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα όλων των εποχών, διεκδίκησε και εξασφάλισε πόρους άνω των 200 εκατ. ευρώ από κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, έχει σε εξέλιξη τέσσερα μεγάλα κατασκευαστικά προγράμματα που αλλάζουν την όψη των γειτονιών της, χτίζει σχολεία, έχει ώριμες – έτοιμες να ξεκινήσουν– μεγάλες εμβληματικές παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν την εικόνα της αλλά και την ποιότητα ζωής. Έργα μεγάλα που θα της δώσουν ώθηση για τον 21ο αιώνα. Έχει πλέον ψηφιακές υπηρεσίες και είναι θέμα χρόνου να καταστεί smartcity».

 

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε ξεχωριστή αναφορά στις εταιρίες κολοσσούς που επενδύουν στη Θεσσαλονίκη, στις δεκάδες διακρίσεις και αναφορές της πόλης στον ξένο Τύπο, στην πληθώρα των εκδηλώσεων που φιλοξενούνται στην πόλη καθώς και στη συμμετοχή της Θεσσαλονίκης στην ευρωπαϊκή αποστολή για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες πόλεις μέχρι το 2030.

 

«Η Θεσσαλονίκη δεν θέλει άλλο γκρίζο, δεν θέλει άλλο διχασμό, δεν θέλει άλλη μιζέρια. Η Θεσσαλονίκη θέλει έργα, ατζέντα, όραμα αλλά πάνω από όλα θέλει δουλειά», ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!