O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο

 


Στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής για την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, συμμετέχοντας στη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση μαζί με λιγοστούς Έλληνες προσκυνητές, ο κ. Τσαβλής βρέθηκε για μια ακόμα φορά στο λίκνο του Ποντιακού Ελληνισμού, σε ένα από τα πιο ιερά προσκυνήματα της Ορθοδοξίας.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ», ελπίζει ότι το επόμενο στάδιο στην ελληνοτουρκική προσέγγιση να είναι το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.  

Η δήλωση του κ. Τσαβλή έχει ως εξής:

 "Πάντα νιώθουμε συγκίνηση εδώ στο όρος Μελά, όπου χτυπά η καρδιά του Ποντιακού Ελληνισμού, ιδιαίτερα σήμερα που μαζί με την Παναγία μας γιορτάζει όλη η Ορθοδοξία και ο ελληνισμός. Ευχαριστούμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τη μεγάλη ευλογία που μας έδωσε από τη Μάνα του Πόντου, την Παναγία Σουμελά.  Ευχόμαστε αυτή η σύγκλιση Ελλάδας - Τουρκίας να οδηγήσει στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης".






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!