Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κ. Μακεδονίας: Η κατάσταση με τις μεταφορές των παιδιών μας έφτασε στο απροχώρητο. Να δοθεί τώρα λύση από Υπ. Παιδείας και Περιφέρεια.

 


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

http://omegokmak.blogspot.gr, e-mail: omegokmak@gmail.com

 

 

Η κατάσταση με τις μεταφορές των παιδιών μας έφτασε στο απροχώρητο.

Να δοθεί τώρα λύση από Υπ. Παιδείας και Περιφέρεια.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες γονείς ερχόμαστε αντιμέτωποι, εκτός όλων των άλλων, με το τεράστιο πρόβλημα με τις μεταφορές των μαθητών.

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από το άνοιγμα των σχολείων και υπάρχουν περισσότεροι από 800 μαθητές για τους οποίους δεν έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά τους από και προς το σχολείο, δηλαδή τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο με ευθύνη του κράτους και της Περιφέρειας.

Οι καταγγελίες που φτάνουν στην Ομοσπονδία αναφέρονται σε σχολεία που βρίσκονται στη Θέρμη, στα Πεύκα, στη Θεσσαλονίκη αλλά και στους νομούς της Κεν. Μακεδονίας, και αφορούν μαθητές σε Γενικά Λύκεια και Γυμνάσια, σε Δημοτικά, αλλά και μαθητές με ειδικές ανάγκες σε Ειδικά Σχολεία που αναγκάζονται είτε να μένουν στα σπίτια τους με ό,τι συνεπάγεται αυτό, είτε να μεταφέρονται με ευθύνη των γονιών τους όταν αυτό είναι εφικτό.

Για εμάς τους γονείς είναι αδιανόητο το 2023 να μην μπορεί να εξασφαλιστεί ένα από τα πιο απλά ζητήματα, όπως της μεταφοράς των μαθητών.

Παρά τις υποσχέσεις τις δεσμεύσεις ότι το ξεκίνημα της φετινής σχολικής χρονιάς θα έβρισκε ολοκληρωμένες τις διαδικασίες για τις μεταφορές, ούτε η Περιφέρεια ούτε το Υπουργείο δεν έχουν προχωρήσει τη διαδικασία, με αποτέλεσμα για άλλη μια χρονιά να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την απουσία μεταφοράς για τα παιδιά μας.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και κάποια τουριστικά πρακτορεία να αυξάνουν το κόστος των εκδρομών, επειδή χρειάζεται έλεγχος από την τροχαία, με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να μην μπορούν να πληρώσουν τα αυξημένα κόμιστρα και είτε να ακυρώνονται σχολικές εκδρομές είτε να μην μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά.

Την ίδια ώρα βλέπουμε τεράστια ποσά να δαπανούνται για τις σχολικές μεταφορές (27,7 εκ. ευρώ για την Κεν. Μακεδονία) και πάλι όμως το πρόβλημα να μην λύνεται. Με αυτά τα χρήματα – τόσα χρόνια – θα μπορούσαν έχει εξασφαλιστεί στόλος σχολικών λεωφορείων σε επίπεδο Περιφέρειας, οδηγοί και κατάλληλα εκπαιδευμένοι συνοδοί, ώστε να λυθεί δια παντός το ζήτημα των μεταφορών, και επιπλέον να έχουν εξασφαλιστεί λεωφορεία για σχολικές εκδρομές και άλλες δραστηριότητες.

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Εδώ και τώρα το Υπ. Παιδείας και η Περιφέρειας Κεν. Μακεδονίας να εξασφαλίσουν την ασφαλή και απρόσκοπτη μεταφορά όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ- ΕΝΩΣΕΙΣ- ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  19/10 ΣΤΟ Υ.ΜΑ.Θ ΣΤΙΣ 11:00 πμ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!