Χριστουγεννιάτικη συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης

 


“Let’s start … Christmas fiesta”

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μουσική Διεύθυνση: Miguel Angel Navarro

ΑΙΘ. ΤΕΛΕΤΩΝ Α.Π.Θ. / ΣΑΒ. 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 / ΩΡΑ 20.30

Με μουσικές από όλο τον κόσμο και με νότα χριστουγεννιάτικη θα  πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου και ώρα 20.30 στην Αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Στο πόντιουμ της ορχήστρας θα βρεθεί ο πολυβραβευμένος μαέστρος Miguel Angel Navarro για ένα μοναδικό ταξίδι από την κουλτούρα της Ισπανίας και το ιδιαίτερο ύφος του pasodoble, στις ατμοσφαιρικές ιαπωνικές μελωδίες, τα αγαπημένα βαλς του Shostakovich και το ρυθμό ενός πανέξυπνου αμερικάνικου μουσικού θέματος όπου αρχηγός της ορχήστρας γίνεται μια «γραφομηχανή». Το κλίμα αλλάζει στο δεύτερο μέρος της συναυλίας και οι μελωδίες από όλο τον κόσμο αποκτούν μια γιορτινή χριστουγεννιάτικη διάθεση.

 

Ο Miguel Angel Navarro ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στην Ισπανία και τις συνέχισε στη Γερμανία και τις ΗΠΑ . Είναι τακτικό μέλος στις Συμφωνικές ορχήστρες Βαρκελώνης και Asturias. Σαν σολίστ τρομπέτας έχει πραγματοποιήσει πολλές περιοδείες σε όλη την Ισπανία με εξαιρετικές κριτικές. Έχει κάνει αρκετές ηχογραφήσεις για το Εθνικό Ισπανικό Ραδιόφωνο και Ραδιόφωνο της Καταλονίας και έχει συμμετάσχει στην ηχογράφηση περισσότερων από 30 άλμπουμ με καλλιτέχνες όπως ο Luciano Pavarotti, Alfredo Kraus, Ainhoa Arteta, Witold Lutovslawsky, Martha Argerich κ.α. Έχει διευθύνει διάφορες ορχήστρες όπως η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Οβιέδο, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Ελλάδα), η Συμφωνική Ορχήστρα του Γιουκατάν (Μεξικό), η Εθνική Ορχήστρα Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Ελλάδος, η Ορχήστρα Βαλτικής Νεόπολης (Πολωνία), η Φιλαρμονική Ορχήστρα Kalisz (Πολωνία)  και από τον Ιανουάριο του 2022 είναι ο κύριος μαέστρος του συνόλου «The London Covent Garden Soloist» με το οποί έχει κάνει συναυλίες σε Ισπανία, Βουλγαρία, Μεγάλη Βρετανία, Σιγκαπούρη, Ηνωμένο Βασίλειο, Βιετνάμ, Ελλάδα, Πολωνία, Φιλιππίνες, Μαλαισία και Ταϊλάνδη, με σολίστ όπως ο Vasko Vassilev, η Pamela Nicholson ή ο Keito Saito. Αυτή τη στιγμή είναι καθηγητής στο Superior Conservatoire στο Castellón, καλλιτεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας Maurice Andre και καλλιτεχνικός μαέστρος της Ισπανικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας MPV.

 

 

“Let’s start … Christmas fiesta”

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μουσικής Διεύθυνση: Miguel Angel Navarro

 

ΑΙΘ. ΤΕΛΕΤΩΝ Α.Π.Θ. / ΣΑΒ. 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 / ΩΡΑ 20.30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Πρόγραμμα

 ΑΜΕΡΟΣ

          Santiago Lope: Gerona (Pasodoble)

          Reveriano Soutullo: Puente areas (Pasodoble)

          Alfredo Javaloyes Lopez: El abanico (marsch)

          Oscar Navarro: Paradise (symphonic poem for wind band)

          Keito  Saito: Sakura (arr. for wind band)

          John Barry: Memorias De Africa (Out of Africa)

          Dmitri Shostakovich: Suite for Jazz Orchestra no2, Waltz no 2 (arr. for wind band)

          Leroy Anderson: The Typewriter (arr. for wind band)

 

ΒΜΕΡΟΣ

          Ferrer Ferran: Mar i Bel, fantasia espanola for wind band (Pasodoble)

          Anton Alcalde Rodriguez: Man, arr. for wind band

          Rieks Van Der Velde: A Christmas Medley

          Frank Bernaerts: Jingle Bell Rock

          Leroy Anderon: Christmas Festival


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!