Θεοφάνεια στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία και Αγιασμός των Υδάτων στο Κολυμβητήριο Δήμου Παύλου Μελά το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

 


Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτριος Ασλανίδης και το Δημοτικό Συμβούλιο, σας προσκαλούν στην Εορτή των Θεοφανείων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία και στην τελετή αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης στην Άνω Ηλιούπολη.

Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του εορτασμού της αρχαιότερης μετά το Πάσχα δεσποτικής γιορτής, έχει ως εξής:

07.00 π.μ. – 11.00 π.μ. Όρθρος, Θεία Λειτουργία, Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, όπου θα χοροστατήσουν οι ιερείς του Ναού.

11.00 π.μ. Έξοδος της Πομπής από τον Ιερό Ναό. Οι παρευρισκόμενοι θα κατευθυνθούν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο όπου οι πιστοί θα βουτήξουν στα νερά για να πιάσουν το Σταυρό και να λάβουν την ευλογία από τους ιερείς του Ναού.

Όσοι επιθυμούν να βουτήξουν, μπορούν να επικοινωνήσουν καθημερινά (09.00 – 14.00) στα τηλέφωνα 2313 302960 ή να παρουσιαστούν την ημέρα της τελετής στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ιθάκης και Περικλέους στην Άνω Ηλιούπολη.

Πρόσβαση και με τις γραμμές ΟΑΣΘ: 32 Α μέσω Γυμναστηρίου στάση Ιθάκης 2, 34 Άνω Ηλιούπολη στάση Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!