8ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής στην Καστοριά

 8ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής στην Καστοριά

 

- Βαλκάνια - Ήπειρος - Μακεδονία - Θράκη, ένα μουσικό ταξίδι στο Ιστορικό κέντρο της Καστοριάς την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Το Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής διοργανώνεται στην Καστοριά, στις 5 Ιανουαρίου κάθε έτους.

Μουσικά σχήματα και ορχήστρες, από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, συμμετέχουν, σε ένα μουσικό "Πανηγύρι" στο Ιστορικό κέντρο της Καστοριάς, την 5η Ιανουαρίου με στόχο, να αναδειχθεί η Καστοριά ως τόπος συνάντησης μουσικών και συγκροτημάτων.

Το Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής, το μεγαλύτερο και γνωστότερο στην ελλάδα, συστήθηκε στο κοινό για πρώτη φορά στις 5 Ιανουαρίου 2015 καθώς οι διοργανωτές, «εκμεταλλεύτηκαν», την παρουσία στην πόλη της Καστοριάς ορχηστρών από διάφορες περιοχές της ελλάδος και όχι μόνο, που βρίσκονταν εκεί, για το 3ήμερο των καρναβαλικών εκδηλώσεων (ραγκουτσάρια). Τα χρόνια που ακολούθησαν, στο Φεστιβάλ συμμετείχαν δεκάδες ορχήστρες από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού -κυρίως τα Βαλκάνια- με μουσικούς και συγκροτήματα πολλά από τα οποία, είναι παγκοσμίως γνωστά. Το Φεστιβάλ έχει γίνει πόλος έλξεις επισκεπτών για την περιοχή καθώς συμπίπτει με την έναρξη των εκδηλώσεων, για το Καστοριανό καρναβάλι -ξεκινάει μία μέρα μετά (6 Ιανουαρίου.

Το 8ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024 στην πλατεία Παναγίας Κουμπελίδικης (Ιστορικό κέντρο Καστοριάς) τιμή εισόδου 5,00 € (με κρασί) και ώρα προσέλευσης 7:00μμ..

 

Balkan Street Food

Σε συνεργασία με το Σωματείο street foods in Greece, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει το περίφημο σέρβικο χάμπουργκερ Pljeskavica καθώς και ξεχωριστές γεύσεις, με συνταγές των Βαλκανίων, μαγειρεμένα, από τον "Messi" του catering executive chef street food magister Nikos_Tsernos.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ΕΡΤ - ΕΡΤ3 - ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ - ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

     ………στη σκηνή ανεβαίνουν :

·      η ΜΠΑΝΤΑ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

·      η KASTORIA BRASS BAND ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

·      η ΧΑΛΚΙΝΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ

·      η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΤΙΜΤΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

·      η ORCHESTRA KRISTIJAN AZIROVIC ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

·      ο SINISA TRUBAC STANKOVIC ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

     

INFO : ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

            facebook.com/festbalkan (@festbalkan)

            instagram.com/balkanfest (@balkanfest)

            hashtag : #balkanfestivalkastoria

            youtube : bit.ly/3GiFFl1

            e-mail : balkanfestival@hotmail.com

            mobile : 6945741941


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!