ΑΡΗΣ: Μεγάλες νίκες σε ποδόσφαιρο επι της ΑΕΚ και πρόκριση στους 8 του κυπέλλου και σε μπάσκετ απέναντι στην Μπουντούτσνοστ


Μεγάλες νίκες σήμερα για τον ΑΡΗ και τις ομάδες ποδοσφαίρου και μπασκετ.

Ποδόσφαιρο: ΑΡΗΣ - ΑΕΚ 1-1 (4-2)

Στο ποδόσφαιρο ο ΑΡΗΣ αντιμετώπισε στο Κλ. Βικελίδης την ΑΕΚ στο δεύτερο και επαναληπτικό αγώνα για το κύπελλο. Ο ΑΡΗΣ πέτυχε μια τεράστια πρόκριση στα πέναλτι απέναντι στην ΑΕΚ που κυνήγησε με πάθος  την πρόκριση. Ήρωας του ΑΡΗ ο Κουέστα που στην διαδικασία των πέναλτι απέκρουσε δυο πέναλτι παικτών της ΑΕΚ. 

Στον κανονικό αγώνα η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Γκατσίνοβιτς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και ο ΑΡΗΣ ισοφάρισε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με κεφαλιά του Μορόν. Ο ΑΡΗΣ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έδωσε χώρο στην ΑΕΚ και προσπαθούσε να χτυπήσει στην αντεπίθεση τροφοδοτώντας τον Μορόν.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα και οι ομάδες πήγαν στην παράταση. Παρά την προσπάθεια και των δυο ομάδων το σκορ έμεινε το ίδιο, 1-1. Στην διαδικασία των πέναλτι ο Κουέστα πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Με δυο μεγάλες αποκρούσεις αναδείχθηκε  ο ήρωας του αγώνα!!!


Αποκρούωντας τα πέναλτι των Βίντα και  Πόνσε και παρά το χαμένο πέναλτι του Φετφατζίδη έδωσε το πλεονέκτημα στον ΑΡΗ και φυσικά με τους παικτες του ΑΡΗ να ευστοχούν στα πέναλτι που εκτέλεσαν, ο ΑΡΗΣ πήρε μεγάλη πρόκριση στους 8 του κυπέλλου. 

Επόμενος αντίπαλος του ΑΡΗ θα είναι ο νικητής του αγώνα Νίκη Βόλου ή Λεβαδειακό και αν περάσει στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ ή τον Παναιτωλικό.

Σκορ αγώνα 1 - 1 (4-2).

Τα πέναλτι:

Φαμπιάνο (Άρης): Γκολ 1-0

Βίντα (ΑΕΚ): Απόκρουση Κουέστα 1-0

Μορόν (Άρης): Γκολ 2-0

Φαν Βέερτ (ΑΕΚ): Γκολ 2-1

Φετφατζίδης (Άρης): Άουτ 2-1

Πόνσε (ΑΕΚ): Απόκρουση Κουέστα 2-1

Νταρίντα (Άρης): Γκολ 3-1

Πινέδα (ΑΕΚ): Γκολ 3-2

Βερστράτε (Άρης): Γκολ 4-2


Μπάσκετ: ΑΡΗΣ - Μπουντούτσνοστ 76-75

Παράλληλα στο Παλε ντε Σπορ η ομάδα μπάσκετ έδινε τον δικό της αγώνα για πρόκριση στην επόμενη φάση του EuroCup απέναντι στην Μπουντούτσνοστ που ήρθε στην Θεσσαλονίκη με ανανεωμένο ρόστερ σε σχέση με τον πρώτο αγώνα μεταξύ των ομάδων. Η Μπουντούτσνοστ απο το ξεκίνημα του αγώνα ήταν μπροστά στο σκορ με μικρή διαφορά απο τον ΑΡΗ αιφνιδιάζοντας τον. Στο πρώτο δεκάλεπτο το επι μέρους σκορ ήταν 17-18 και στο δεύτερο 34-39 υπέρ των Μαυροβούνιων που είαν ένα 11-0 με τον ΑΡΗ να μειώνει στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ  προσπάθησε να μειώσει την διαφορά αλλά η Μπουντούτσνοστ με καλάθια μέσα απο την ρακέτα κατάφερε να φέρει την διαφορά στους 9 πόντους με σκορ δεκαλέπτου 54-63.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ανήκει αποκλειστικά στον ΑΡΗ που μείωσε την διαφορά και λίγο πριν το τέλος πήρε κεφάλι στο σκορ με 3 πόντους. Ορισμένα λάθη στην επίθεση έδωσαν το δικαίωμα στους Μαυροβούνιους να ελπίζουν αλλά το εκπληκτικό κάρφωμα του Γκάλινατ 8 δέκατα πριν λήξει ο αγώνας έδωσε το προβάδισμα στον ΑΡΗ και τελικά την νίκη που ίσως να σημαίνει και πρόκριση στην επόμενη φάση. Τελικό σκορ 76-75.

ΑΡΗΣ (Καστρίτης): Σλαφτσάκης , Σταρκ 2, Σανόγκο 6 (1/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ) , Τολιόπουλος 20 (3/7 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ασίστ, 3 λάθη), Κατσίβελης 3, Μπλούμπεργκς 4 (4 ριμπάουντ) , Μποχωρίδης 9 (1/2 τρίποντα, 3 κλεψίματα, 3 λάθη) , Ντε Σόουζα 9 (4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη), Χάρελ 6 (2/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ) , Μπάνκστον 3 (5 ριμπάουντ) , Γκάλινατ 14 (3/5 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 5/8 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ)

ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ (Ζακέλι): Μιχαΐλοβιτς 4, ΜακΓκί 6 (1/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Μακουντού 4 (3 ριμπάουντ) , Φέρελ 13 (3/6 τρίποντα, 3 ασίστ) , Τζόουνς 9 (3 ριμπάουντ, 2 μπλοκ, 2 λάθη), Τανάσκοβιτς 10 (5 ριμπάουντ), Ράιτ 14 (1/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα, 4 λάθη) , Πολ 4 (4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Καμένιας 11


 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!