Δήμος Νεάπολης Συκεών: Σεμινάρια βρεφικού μασάζ στο πλαίσιο του δωρεάν προγράμματος “Μια μαία για σένα”

 


ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΒΡΕΦΙΚΟΥ ΜΑΣΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ – ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  «ΜΙΑ ΜΑΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ»


Σε συνέχεια των σεμιναρίων μητρότητας έρχονται τα δωρεάν μαθήματα βρεφικού μασάζ στη δημοτική βιβλιοθήκη Νεάπολης τα οποία θα ολοκληρωθούν σε πέντε συνεδρίες από τις 8/1 έως και τις 5/2

Η σημασία του βρεφικού μασάζ στην επικοινωνία των νέων γονιών με το μωρό είναι αποδεδειγμένη και μάλιστα σε πολλές χώρες αποτελεί μέρος της κουλτούρας τους.


Στο δήμο Νεάπολης-Συκεών στο πλαίσιο του πρωτοποριακού δωρεάν προγράμματος «Μια μαία για σένα» η πιστοποιημένη μαία Νατάσα Σταμκοπούλου έχει οργανώσει πέντε συνεδρίες εκμάθησης βρεφικού μασάζ αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα (8 Ιανουαρίου). Όλες οι συνεδρίες θα αρχίζουν στις 6 μ.μ και θα ολοκληρώνονται στις 7.30 μ.μ με την τελευταία να έχει οριστεί για τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την κ. Σταμκοπούλου η οποία είναι και η υπεύθυνη του προγράμματος «Μια μαία για σένα» στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, το βρεφικό μασάζ έχει το δικό του ιδιαίτερο ρόλο στην ενίσχυση του δεσμού ανάμεσα στους γονείς και το νεογνό.


«Φιλοδοξία μας είναι να μεταδώσουμε μέσα σε πέντε συνεδρίες τις απαραίτητες γνώσεις στους νέους γονείς ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν στο μωρό τους και στους ίδιους την εμπειρία του βρεφικού μασάζ που πέρα από την αλληλεπίδραση, προκαλεί διέγερση, ανακούφιση και χαλάρωση στο βρέφος. Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες γονείς θα γίνουν ειδικοί του βρεφικού μασάζ για το δικό τους μωρό», τονίζει η κ. Σταμκοπούλου ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους νέους γονείς που συμμετέχουν στα σεμινάρια προετοιμασίας μητρότητας στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος.


Στόχος αυτών των σεμιναρίων για τις εγκύους και τους συντρόφους τους είναι η ψυχοσωματική τους προετοιμασία για τον τοκετό και τον μητρικό θηλασμό.


Τα σεμινάρια προετοιμασίας μητρότητας που άρχισαν τον Δεκέμβριο, έχουν διάρκεια οκτώ εβδομάδων και πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, με την επόμενη συνάντηση να είναι προγραμματισμένη για τις10/01/2024, 17:00-19:00 στη δημοτική βιβλιοθήκη Νεάπολης (Αμασείας 19).

Οι ενδιαφερόμενοι/ες για όλα τα σεμινάρια (βρεφικού μασάζ και προετοιμασίας μητρότητας) δηλώνουν συμμετοχή στο maia.neapolisykies@gmail.com, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 2310635060 & 2310636672. Και στους δύο κύκλους σεμιναρίων τηρείται σειρά προτεραιότητας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!