Δημήτρης Ασλανίδης: Το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά αλλάζει την ποιότητα ζωής σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης

 


«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να συμβάλλουμε στην γρήγορη και έγκαιρη αποπεράτωση αυτού του μοναδικού έργου ώστε να μπορούν το συντομότερο δυνατό κάτοικοι και δημότες να απολαύσουν αυτό το στολίδι της δυτικής Θεσσαλονίκης» επισήμανε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης, κατά την επιθεώρηση των εργασιών εντός του υπό διαμόρφωση Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά.


Σε μια συμβολική αλλά και ουσιαστική πρωτοβουλία, ο δήμαρχος Παύλου Μελά επισκέφτηκε σήμερα τα εργοτάξια στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά. Ενημερώθηκε για τα χρονοδιαγράμματα, την πρόοδο των εργασιών, τις κατασκευαστικές προκλήσεις αλλά και τις δυσκολίες του έργου.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το εμβληματικό κτήριο Στρατωνισμού Α2 το οποίο αποκαθίσταται πλήρως. Έχει συνολική επιφάνεια 3.500 τ.μ. περίπου και πρόκειται να φιλοξενήσει το νέο Δημαρχείο, την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Μελά καθώς και έναν Εκθεσιακό Χώρο για την Εθνική Αντίσταση.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Ασλανίδης ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο μηχανικό για τα επόμενα βήματα, για τις ιδιαιτερότητες του έργου και είχε την ευκαιρία να δει τα σχέδια αξιοποίησής του. Στη συνέχεια ενημερώθηκε για τις εν εξελίξει εργασίες από εκπρόσωπο της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το έργο «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και απόδοση σε Κοινή χρήση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά», για τα έργα πρασίνου, τα δίκτυα ενέργειας και άρδευσης καθώς και για άλλες παραμέτρους διαχείρισης του χώρου.

«Ένα τέτοιο Πάρκο – το μοναδικό του είδους του σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και αναμφίβολα υπερτοπικής σημασίας – είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Αυτό που απασχολεί τους πολίτες είναι το πότε θα παραδοθεί» τόνισε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!