Υπόμνημα με προτάσεις για τα δέντρα της Θεσσαλονίκης ένα χρόνο μετά τις συλλήψεις


Πολυσέλιδο υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις για την προστασία και αύξηση των δέντρων και των πράσινων χώρων στην πόλη παρέδωσαν τα στελέχη της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης» στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Στέλιο Αγγελούδη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη σύλληψη των 14 υπερασπιστών των δέντρων στο πάρκο της Ρωμαϊκής αγοράς.

«Το έγκλημά μας ήταν ότι διαμαρτυρόμασταν ενάντια στην κοπή των 41 δέντρων και γι’ αυτό μας συνέλαβαν και μας έσυραν βίαια και με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα και στα δικαστήρια, με την κατηγορία της παράνομης βίας», δηλώνει ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος«Οι ευαίσθητοι πολίτες που στήριξαν τις κινητοποιήσεις μας θα πρέπει να νιώθουν δικαιωμένοι. Η διοίκηση Ζέρβα (και οι αντιδήμαρχοί της Θεοτοκάτος και Δημητριάδης), που κατακρεούργησε τα δέντρα της πόλης και έδωσε την εντολή για τη σύλληψή μας, μπήκε στα αζήτητα της πολύπαθης ιστορίας της πόλης. Η Δικαιοσύνη ακόμη δεν μίλησε. Δεν ξεχνούμε, παρακολουθούμε τη νέα δημοτική διοίκηση και οραματιζόμαστε ένα πράσινο μέλλον! Γι’ αυτό και καταθέσαμε στον νέο Δήμαρχο υπόμνημα με τις οικολογικές απόψεις και προτάσεις για τα δέντρα και το πράσινο της πόλης».

Στη συνάντηση με τον κ. Σ. Αγγελούδη συμμετείχαν και η Ελεονώρα Ζώτου, η Γαβριέλλα Σαμψωνίδου και ο Γιώργος Μπαλατσός.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!