Πως θα γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων κατά την περίοδο του Πάσχα στον Δήμο Παύλου Μελά

 


Από το Τμήμα Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Παύλου Μελά ανακοινώνεται ότι ενόψει των επικείμενων αργιών (Πάσχα 2024, Πρωτομαγιά 2024) και σύμφωνα με το πρόγραμμα λειτουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ):

Η αποκομιδή των απορριμμάτων καθ’ όλη την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, έως και το Μεγάλο Σάββατο θα πραγματοποιείται κανονικά.

Η αποκομιδή δεν θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου (αργία Πρωτομαγιάς μετά από μεταφορά).

Τη Δευτέρα 6 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η αποκομιδή σε κεντρικούς δρόμους και στα Νοσοκομεία.

Την Τετάρτη 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η αποκομιδή κανονικά.

Επίσης,

Η αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων θα πραγματοποιείται έως και την Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου και θα ξεκινήσει και πάλι κανονικά την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Παρακαλούνται οι δημότες και κάτοικοι, να μην κάνουν αποθέσεις ογκωδών αντικειμένων από την Μεγάλη Παρασκευή 3 έως και την Τρίτη 7 Μαΐου, διότι οι αδειοδοτημένοι χώροι επεξεργασίας αυτών των υλικών θα παραμείνουν κλειστοί, για αυτό το χρονικό διάστημα.

Να σημειωθεί ότι με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2024 μετατίθεται για την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, λόγω του ότι συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη. Η απόφαση για τη μετάθεση της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα ελήφθη προκειμένου να μην διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μια περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές.

Έκκληση σε κατοίκους, επαγγελματίες και καταστηματάρχες

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Παύλου Μελά και το Τμήμα Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, απευθύνουν έκκληση σε κατοίκους, επαγγελματίες και καταστηματάρχες, να σεβαστούν το πρόγραμμα των φορέων και να εναποθέσουν τα απορρίμματα στους κάδους, ΜΟΝΟ κατά την διάρκεια των  εργάσιμων ημερών. Επίσης, να μην αφήσουν στα πεζοδρόμια και τους κοινόχρηστους χώρους ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά.

Η καθαριότητα της πόλης και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν κοινωνικά αγαθά, καθρεφτίζουν τον πολιτισμό μας και επιτυγχάνονται μόνο με τη συνεχή συνεργασία μεταξύ των κατοίκων και των υπηρεσιών του Δήμου μας.

Τηλέφωνα αιτημάτων: 2313302830, 2313502106 και ηλεκτρονικά στο aitimata@pavlosmelas.gr

Με τις καλύτερες ευχές του Αντιδημάρχου Παντελή Αδαμούδη και του υπηρεσιακού μηχανισμού για Καλό Πάσχα και Καλή Πρωτομαγιά.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!