Δήμος Καλαμαριάς: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη τακτική συνεδρίαση του νέου Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ)

 


Δήμος Καλαμαριάς: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη τακτική συνεδρίαση του νέου Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ)

Συνεδρίαση με τη συμμετοχή όλων των επιχειρησιακών παραγόντων και των αρχών της Καλαμαριάς, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό της πολιτικής προστασίας με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (30/5) στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Καλαμαριάς, μετά από πρόσκληση της Δημάρχου, Χρύσας Αράπογλου.

«Οι καταστροφές δε γνωρίζουν σύνορα και η ύπαρξη συντονισμένης δράσης και συνεργασίας, μπορεί να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», τόνισε στην έναρξη της συνεδρίασης η Δήμαρχος Καλαμαριάς, ευχαριστώντας όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.


Μάλιστα, η Δήμαρχος επεσήμανε πώς παρότι η πόλη της Καλαμαριάς δεν έχει περιαστικό δάσος, εντός του πολεοδομικού της ιστού υπάρχει αξιοσημείωτη ποσότητα γραμμικού πρασίνου, ενώ η ύπαρξη του πευκώνα στην παραλία αλλά και του στρατοπέδου Κόδρα, μίας όασης για ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης, καθιστά την ανάγκη σοβαρού σχεδιασμού επιτακτική, κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται από την τοποθέτηση θερμικής κάμερας στον χώρο.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Καλαμαριάς, υπό την προεδρία της Δημάρχου, παρουσιάστηκαν από τον υπεύθυνο γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Αλέξανδρο Σιδηρόπουλο τα σχέδια, τα μέτρα πρόληψης και οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ενώ συζητήθηκε ενδελεχώς η προετοιμασία, αλλά και ο βαθμός ετοιμότητας των φορέων για πρόληψη και αντιμετώπιση ενδεχόμενου κινδύνου, η ενίσχυση της ασφάλειας και η συνεργασία στο πλαίσιο της προστασίας των πολιτών. Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων περιέγραψαν το πως συνδράμουν όταν απαιτηθεί σε επιχειρησιακό επίπεδο, ενώ συζητήθηκε και το πεδίο συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών φορέων με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε συμβάντος.

Στην πρώτη συνεδρίαση του ΤΕΣΟΠΠ, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, του Δασαρχείου, προϊστάμενοι και διευθυντές των αρμόδιων αντιδημαρχιών του Δήμου Καλαμαριάς, καθώς και οι υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας όμορων δήμων και μιας σειράς από φορείς και οργανισμούς, των οποίων η αγαστή συνεργασία και η εξεύρεση κοινών κωδικών επικοινωνίας είναι κρίσιμη για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε καταστροφής.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!