Άγνωστοι βανδάλισαν απινιδωτή του Δήμου Καλαμαριάς

 


Άγνωστοι βανδάλισαν απινιδωτή του Δήμου Καλαμαριάς

Ο Δήμος Καλαμαριάς καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το νέο σοκαριστικό περιστατικό βανδαλισμού δημόσιας περιουσίας και συγκεκριμένα ενός απινιδωτή, του εργαλείου που έχει ως μοναδικό σκοπό τη διάσωση ανθρώπινων ζωών.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε ο απινιδωτής που είναι τοποθετημένος μπροστά από το δημοτικό κτήριο της οδού Μεταμορφώσεως, όπου στεγάζονται δημοτικές υπηρεσίες, το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς. Πρόκειται για ένα σημείο με καθημερινή παρουσία πολιτών, εργαζομένων, παιδιών και επισκεπτών, γεγονός που καθιστά την πράξη ακόμη πιο ακατανόητη και προκλητική.

Ο Δήμος Καλαμαριάς έχει επενδύσει συστηματικά στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου δημόσια προσβάσιμων απινιδωτών σε κομβικά σημεία της πόλης, με στόχο κάθε πολίτης να μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση σε ένα μέσο που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό σε περιστατικά καρδιακής ανακοπής. Οι απινιδωτές δεν αποτελούν απλώς δημοτικό εξοπλισμό. Αποτελούν κρίκους μιας αλυσίδας προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Ο απινιδωτής επισκευάστηκε χωρίς καθυστέρηση και επανατοποθετήθηκε στο σημείο, ώστε να παραμείνει διαθέσιμος για οποιονδήποτε τον χρειαστεί.

Ωστόσο, το γεγονός ότι για ακόμη μία φορά κάποιοι επιλέγουν να καταστρέψουν ένα σωτήριο εργαλείο προκαλεί έντονο προβληματισμό και θλίψη. Όταν ο βανδαλισμός στρέφεται εναντίον υποδομών που έχουν δημιουργηθεί για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τότε δεν πρόκειται απλώς για φθορά δημόσιας περιουσίας, αλλά για πράξη που στρέφεται ευθέως κατά του κοινωνικού συνόλου.

Ο Δήμος Καλαμαριάς καλεί όλους τους πολίτες να συμβάλουν στην προστασία του δημόσιου εξοπλισμού και των υποδομών που υπηρετούν το κοινό καλό. Ο σεβασμός σε αυτά τα μέσα είναι υπόθεση όλων μας.

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!