Γουστάρω αξιολόγηση - μισώ την αποχή, του Κώστα Μπακατσή,*

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στην εκπαίδευση κουρελιάζει κάθε έννοια Δημοκρατίας  και συμμετοχής στο όνομα της νομιμότητας. Έτσι η συνέντευξη, που παλιότερα κατακεραύνωνε, γίνεται αυτή που θα κρίνει το νέο Διευθυντή, τη νέα Διευθύντρια στα Σχολεία.  Αυτόν/αυτήν που τη νέα χρονιά θα κληθεί πρώτα απ΄ όλα να αξιολογηθεί και να αξιολογήσει. Για αυτό πρέπει να είναι τοποθετημένος, ορισμένος κι επομένως αποκομμένος από το συνάδελφο, τη συναδέλφισσα στο Σχολείο. Ψυχρός εκτελεστής αποφάσεων ΟΟΣΑ και Θεσμών.   Σε ένα σύλλογο αποδυναμωμένο, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ 3 χρόνια τώρα «ξέχασε» να δώσει τη δύναμη στο Σύλλογο Διδασκόντων και αφήνει το Διευθυντή/ντρια  κύριο κι αφέντη του Σχολείου.
Το Δ.Σ της  ΔΟΕ καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες  της βάσης , τους εκπαιδευτικούς της Τάξης και της Πράξης να απέχουν και να μην «αξιολογήσουν» τον υποψήφιο Διευθυντή, την υποψήφια Διευθύντρια του Σχολείου τους.
Από πού ως πού τα συνήθη υποζύγια έχουν άποψη και λόγο; Λόγο έχουν μόνο οι γνωρίζοντες , οι οποίοι δεν είναι άλλοι από εκπαιδευτικούς  που συμμετέχουν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ). Είτε διορισμένοι από την κυβέρνηση είτε εκλεγμένοι από καθολική ψηφοφορία.
Συνάδελφοι της ΔΟΕ αλήθεια είναι αξιολόγηση όταν οι «από κάτω» κρίνουν την ηγεσία τους; Αλήθεια πρώτη φορά γίνεται αξιολόγηση; Με το νόμο Μπαλτά Κουράκη γιατί δεν βαφτίσατε αξιολόγηση την μυστική ψηφοφορία; Σας αρκούσε πως μαζί  με τους Δικαστές – προστάτες τους Έθνους την καταδικάσατε ως παράνομη; Αλήθεια γιατί ποτέ δεν βαφτίσατε αξιολόγηση την ψηφοφορία για Υποδιευθυντές/ντριες   που ισχύει εδώ και πολλά χρόνια; Τι έγινε ξαφνικά και είστε και πάλι στα κεραμίδια ;
Τα πράγματα είναι απλά. Αν πιστεύετε πραγματικά πως η έκφραση γνώμης των συναδέλφων είναι αξιολόγηση τότε:
1. Απεργούμε, δε συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις των συλλόγων Διδασκόντων
2. Οι αιρετοί στα ΠΥΣΠΕ απέχουν από κάθε διαδικασία, δε συμμετέχουν.
3. Κανένα  συνδικαλιστικό στέλεχος  δεν βάζει υποψηφιότητα για διευθυντική θέση .
4. Κανένα  συνδικαλιστικό στέλεχος  δεν δηλώνει ως προσόν τη συμμετοχή του σε παλιότερα Υπηρεσιακά Συμβούλια και δεν καρπώνεται τα μόρια που ο νόμος της «χειρότερης  μνημονιακής  κυβέρνησης» ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προβλέπει.
Αν δεν γίνουν ΟΛΑ ΑΥΤΑ και τα 4, τότε είστε υπεύθυνοι/υπεύθυνες για την υποτίμηση κι απαξίωση των μαχόμενων συναδέλφων , συναδελφισσών σε ρόλο παθητικού θεατή της αδιάκοπης προσπάθειας κολλητών σας να αναρριχηθούν σε θέσεις εξουσίας ώστε να συνεχίσετε το μακάριον έργο της σωτηρίας του κλάδου, το οποίο σας ανάθεσε ο Κύριος και γι΄ αυτό σας απομάκρυνε από την κιμωλία και τον πίνακα.
Κι επειδή συνοδοιπόροι μου στον όμορφο αγώνα της μαχόμενης αριστεράς, θα σπεύσουν να συμφωνήσουν, αλλά ( το ρημάδι το αλλά) θα μιλήσουν για τους υποταγμένους της ΔΟΕ που δε συμφωνούν κλπ κλπ, ας το κάνουν αυτοί. Να διαγράψουν από μέλη τους όσες κι όσους παίρνουν μέρος στην αξιολόγηση και μάλιστα ως υποψήφιοι διευθυντές , υποψήφιες διευθύντριες. Μετά βέβαια έχουν όλο το καλοκαίρι στην παραλία με τα κουβαδάκια τους να συζητάν ζητήματα του « Κράτος κι Επανάσταση» και τη συμμετοχή σε κρατικές καπιταλιστικές κι ιμπεριαλιστικές θέσεις .

*Κώστας Μπακατσής, ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ Διευθυντής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!