Μεγάλη διάκριση για το 2ο ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού και τα μέλη της ομάδας CanStar του σχολείου στον διαγωνισμό Moon Camp Challenge



Μια πολύ σημαντική διάκριση κατάφερε να πετύχει μια ομάδα μαθητών του  2ου Γενικού Λυκείου  Ελευθερίου-Κορδελιού. Πιο συγκεκριμένα τρία μέλη της ομάδος CanStar  του 2ου ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού πήραν μέρος και στο διαγωνισμό Moon Camp Challenge  της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESΑ) και κατάφεραν στην Κατηγορία 2, δηλαδή στην κατηγορία που αφορούσε μαθητές από κράτη μέλη της ESA  (ηλικίες 13-18), να επιλεχθούν αρχικά στις 10 καλύτερες συμμετοχές και τελικά να αποσπάσουν το 2ο βραβείο σε αυτήν την κατηγορία.


Η επιτυχία είναι πολύ σημαντική καθώς στα πλαίσια του συγκεκριμένου διαγωνισμού  535 μαθητές από τα 15 κράτη μέλη της ESA κλήθηκαν  να σχεδιάσουν μια βάση για αστροναύτες που θα διαμείνουν στη Σελήνη με τη χρήση ειδικών  και καινοτόμων  σχεδιαστικών εργαλείων 3D της εταιρίας Autodesk 3D. Να σημειωθεί δε και ότι ο διαγωνισμός ήταν και υπό την αιγίδα  της γνωστής εταιρίας AIRBUS.

Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές της Β Λυκείου  Κλαϊντι Σάκα, Ιωαννίδη Γιάννη και Κατερίνα Σεβαστίδου και ήταν υπό την καθοδήγηση του καθηγητή  Φυσικής του σχολείου μας  Νίκου Κυριαζόπουλου.

Για την επιτυχία τους αυτή, οι μαθητές μεταξύ άλλων, θα βραβευτούν με την απόκτηση ενός 3d εκτυπωτή αλλά και θα έχουν και την μεγάλη τιμή και ευκαιρία να συνομιλήσουν για μισή ώρα περίπου μέσω videoconference με τον Άγγλο αστροναύτη Tim Peake .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό Moon Camp μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ESA

Αξίζει να επισημάνουμε πως η εκπαίδευση των μαθητών στα συγκεκριμένα σχεδιαστικά εργαλεία έγινε στα πλαίσια της συμμετοχής της ομάδος CanStar στο φετεινό διαγωνισμό σχεδιασμού και κατασκευής μικροδορυφόρου CanSat  της ESA.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!