Καταπέλτης κατά του ΤΙΤΑΝ και του συνδέσμου ΦΟΔΣΑ το Δίκτυο 50 με δελτίο τύπου - Κάλεσμα στο Δημοτικό Συμβούλιο
Να λοιπόν που ήρθαν γρήγορα και άμεσα οι αντιδράσεις όπως προβλέψαμε από την ανάρτηση που είχαμε βγάλει για την άδεια καύσης αποβλήτων του ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας 
Μέχρι στιγμής ανακοίνωση έχουν βγάλει ο Δήμαρχος του δήμου Πάυλου Μελά
 οι  Λαικές επιτροπές Πολίχνης, Σταυρούπολης και Ευκαρπίας 
και σήμερα ήρθε το Δελτίο τύπου του Δίκτυου 50. 
Εκτός από τα σημαντικά που αναφέρονται μέσα από το Δελτίο 50 και τα πολύ ενδιαφέροντα ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ που θέτουν για την ΚΑΥΣΗ στο ΤΙΤΑΝ, πρέπει να τονίσουμε το κάλεσμα για διαμαρτυρία στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά στις 19:30 στο πολιτιστικό κέντρο Χρήστος Τσακίρης, στην οδό Λαγκαδά 221, όπου θα ζητήσουν να γίνει ανάκληση της άδειας καύσης του ΤΙΤΑΝ.
Οι πληροφορίες που έχουμε σαν avatonpress, είναι ότι θα πέσουν βροχή  οι ανακοινώσεις κατά της απόφασης που πήρε ο ΤΙΤΑΝ από νυν, τέως και υποψήφιους Δημάρχους, φορείς, κόμματα και παρατάξεις από όλη τη Δυτική Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.
ΔΙΚΤΥΟ 50 ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
ΤΟΥ ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝ

Δελτίου τύπου 10/2/2014

1)                  Χαιρετίζουμε την πρόσφατη (3/2/2014) πανηγυρική αθώωση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης 5 κατηγορούμενων συμπολιτών μας, κατοίκων Ν. Ευκαρπίας, που σέρνονταν επί δύο χρόνια στα δικαστήρια με την ανυπόστατη κατηγορία της «παράνομης βίας», επειδή σύμφωνα και με την απαλλακτική πρόταση της Εισαγγελέως της δίκης υπεράσπισαν το περιβάλλον σύμφωνα με το άρθρο 24 του Συντάγματος, νομιμοποιώντας έτσι τους αγώνες μας.

2) Την Τετάρτη έγινε καταγγελία στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών   για να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής του ΣΜΑ Ευκαρπίας, επειδή έχουν ήδη λήξει οι περιβαλλοντικοί όροι. Όροι που πρέπει να αναθεωρηθούν ριζικά, καθώς έχουν αλλάξει τα δεδομένα κατασκευής του. Δεδομένα που σχετίζονται:
      Α. με την πάνω από 50% μείωση  του όγκου των παραγόμενων απορριμμάτων, τα οποία θα κατέληγαν προς επεξεργασία στον ήδη υπερδιαστασιολογημένο ΣΜΑ
     Β.  με την απένταξη του ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) Ευκαρπίας από την κοινή μελέτη – έργο «ΣΜΑ και ΚΔΑΥ ΒΔ ενότητας Θεσ/νικης»
     Γ. με την αύξηση του πληθυσμού της περιοχής, με τις ευρωπαϊκές οδηγίες για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και την προοπτική για «μηδενικό σκουπίδι».
     Δ. με την ισχύουσα μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων - που ήδη έχει λήξει – που ψευδώς βεβαιώνει ότι η περιοχή δεν είναι επιβαρυμένη περιβαλλοντικά!

3) Η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, που βρίσκεται λιγότερο από 500 μέτρα από τον οικισμό της Ν. Ευκαρπίας, στις 30/1/2014 πήρε άδεια από το ΥΠΕΚΑ να καίει πλαστικά, καουτσούκ, υπολείμματα από τα απορρίμματα των μπλε κάδων ανακύκλωσης,  υφαντικές ύλες, απόβλητα προερχόμενα από την ανακύκλωση αυτοκινήτων κλπ.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής και ρωτάμε:
·  Πότε έγινε η επιπλέον διαβούλευση και ενημέρωση, όπως ψευδώς αναφέρεται στη σελ. 6 (παραπομπή 47);
·  Από πού θα παίρνει τα απορρίμματα των μπλε κάδων ο ΤΙΤΑΝ; Έχει κάνει συμφωνίες με τους δημάρχους και το σύνδεσμο ΟΤΑ (πλέον ΦΟΔΣΑ);
·  Τι θεωρείται πιο περιβαλλοντικό και οικονομικό;  Η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων (αύξηση ανακύκλωσης) που φέρνει έσοδα στους δήμους και μείωση δημοτικών τελών ή η καύση στο ΤΙΤΑΝ και τα κέρδη που θα αποκομίζει;
·  Μήπως γι’ αυτό δεν προχωρεί η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων; Για να υπάρχει άφθονη πρώτη ύλη είτε από τους μπλε είτε από τους πράσινους κάδους σε μορφή RDF/SRF(δευτερογενή καύσιμα) για καύση στο ΤΙΤΑΝ ή οπουδήποτε αλλού;
·  Θα πάρει ¨ περιβαλλοντικές επιδοτήσεις¨ ο ΤΙΤΑΝ γι’ αυτή την καύση, όπως πριν με τη λυματολάσπη;
·  Θα επικαλεστεί ο ΤΙΤΑΝ ότι το κάνει για το καλό μας και για να μην καίει ΠΕΤ-ΚΩΚ; Ναι είναι το χειρότερο καύσιμο, αλλά θα μπορούσε να το αντικαταστήσει με φυσικό αέριο - υπάρχει πρόβλεψη στη μελέτη.
·   Όταν ακόμη γίνονται καταγγελίες για διαρροές, σκόνη, ηχορύπανση, ενώ τα         γύρω νταμάρια παραμένουν νταμάρια, γιατί ο ΤΙΤΑΝ προκαλεί πάλι 4 χρόνια μετά το ισχυρό ΟΧΙ που εισέπραξε από τους πολίτες, όταν επιχείρησε να κάψει δευτερογενή απορρίμματα;


·  Ανακύκλωση και καύση πάνε μαζί;
·  Έχει «μαγικό φίλτρο» ο ΤΙΤΑΝ για την εξαφάνιση των ρύπων από
την  καύση πλαστικών; Αν γίνει κάποιο ατύχημα – διαρροή δεν θα πλήξει τον οικισμό που βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων;

Ο Σύνδεσμος ΟΤΑ μείζονος επιμένει να κατασκευάσει ένα γιγάντιο ΣΜΑ χωρίς καμιά διαβούλευση και παρά τις κατηγορηματικά αντίθετες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Τώρα πάλι επιχειρεί τα ίδια με την καύση στο ΤΙΤΑΝ.

Ο σκοπός τους είναι ένας: Ένα γιγάντιος ΣΜΑ, χωρίς ΚΔΑΥ για ανακύκλωση, ώστε να οδηγηθούμε μεθοδευμένα σε αδιέξοδο και αναγκαστικά στην ΚΑΥΣΗ. Θα ξεκινήσει από την καύση πλαστικών και υπολειμμάτων μπλε κάδων και θα καταλήξει σε απορρίμματα πράσινων κάδων σε μορφή RDF/SRF (Δευτερογενή καύσιμα), που είναι και ο ΣΚΟΠΟΣ τους.
Ήδη συστάθηκε στις 31/1/14 επιτροπή πέντε «σοφών» για να οργανώσει την προπαγάνδα για τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων και όχι βέβαια για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, που θα απέφερε έσοδα στους δήμους και θα μείωνε τα δημοτικά τέλη.

Όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά τη Δευτέρα στις 19:30 στο πολιτιστικό κέντρο ¨Χρήστος Τσακίρης¨, όπου θα απαιτήσουμε το αυτονόητο και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ανάκληση της άδειας του ΤΙΤΑΝ.


Εμείς λέμε ΟΧΙ!
ΟΥΤΕ Ο ΣΜΑ Ευκαρπίας θα λειτουργήσει, αλλά ΟΥΤΕ και ο ΤΙΤΑΝ θα κάνει ΚΑΥΣΗ!

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!