Το Μεξικό θα εκδώσει τον «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν στις ΗΠΑ

Οριστικοποιείται η απόφαση της μεξικανικής κυβέρνησης για την έκδοση του βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν στις ΗΠΑ, προκειμένου να δικαστεί. 

Πάντως, η όλη διαδικασία μέχρι τελικά ο Γκουσμάν να πατήσει σε αμερικανικό έδαφος θα αργήσει ακόμα. Ο ίδιος, έχει στη διάθεσή του ένα επιτελείο από 13 νομικούς που αναζητούν και το τελευταίο «παραθυράκι» για να μην καταλήξει ποτέ ο πελάτης τους στις υψίστης ασφαλείας φυλακές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Γκουσμάν, το αφεντικό του πανίσχυρου καρτέλ Σιναλόα, ήταν επί χρόνια ο πλέον καταζητούμενος επικεφαλής συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος έως ότου συνελήφθη από το Σώμα Πεζοναυτών του Μεξικού τον Φεβρουάριο του 2014. 

Η θεαματική απόδρασή του μέσω μιας υπόγειας στοάς τον περασμένο Ιούλιο προκάλεσε πολιτική θύελλα στη χώρα. 

Τελικά, συνελήφθη ξανά τον Ιανουάριο, και ο πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο ανακοίνωσε αμέσως μετά ότι η κυβέρνησή του κάνει βήματα για να προχωρήσει στην έκδοσή του το συντομότερο.

Ο Γκουσμάν κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, εμπορία ναρκωτικών, απαγωγές και ανθρωποκτονίες από τις αρχές διαφόρων πόλεων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων του Σικάγου, του Μαϊάμι και της Νέας Υόρκης.


Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!