Η παιδική ταινία “Ζωούπολη” στο Θερινό Σινέ Τζένη Καρέζη από τις 8 έως τις 14 ΑυγούστουΟι προβολές στο θερινό Τζένη Καρέζη Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά συνεχίζονται από την Δευτέρα 8 έως και την Κυριακή 14 Αυγούστου και ώρα προβολής 21.00, με την παιδική ταινία ‘’Ζωούπολη’’ που απολαύσαμε στις αίθουσες της πόλης την Άνοιξη του 2016.
Μετά την τεράστια επιτυχία του Ψυχρά κι Ανάποδα και των Υπερέξι, η Disney έκλεψε και πάλι τις καρδιές μας με μια ξεκαρδιστική περιπέτεια και με πρωταγωνιστή… ολόκληρο το ζωικό βασίλειο!
Η Ζωούπολη μας ξεναγεί σε έναν απίστευτο κόσμο που φιλοξενεί απολαυστικούς χαρακτήρες και τα πιο εντυπωσιακά τοπία που έχουμε δει, συγκεντρωμένα σε μία ταινία κινουμένων σχεδίων. Η ταινία παρακολουθεί την περιπέτεια της Τζούντι, ενός λαγού που θέλει να γίνει αστυνομικός, αλλά και του διασκεδαστικού περίγυρου της, o οποίος δυσκολεύεται να πιστέψει ότι ο καθένας (και ειδικά η μικρόσωμη Τζούντι) μπορεί να γίνει αυτό που θέλει.
Τη σκηνοθεσία ανέλαβαν οι Byron Howard (Μαλλιά Κουβάρια), Rich Moore (Ραλφ: Η Επόμενη Πίστα) και Jared Bush (Οι Υπερέξι), τρεις από τους πιο έμπειρους στο κινούμενο σχέδιο δημιουργούς. Ετοιμαστείτε να μάθετε πώς μιλάνε, ντύνονται, μετακινούνται και λύνουν τις υποθέσεις τους οι κάτοικοι μιας πολύβουης μεγαλούπολης που ανήκει αποκλειστικά στα ζώα! 
Η μοντέρνα μητρόπολη της Ζωούπολης δεν μοιάζει με καμία άλλη πόλη. Είναι ένα χωνευτήριο όπου κάθε είδους ζώο, από τον θηριώδη ελέφαντα μέχρι το  μικροσκοπικό τρωκτικό, συνυπάρχει με το άλλο. Παρ’ όλα αυτά, η πόλη είναι χωρισμένη σε κοινωνικές τάξεις βασισμένες σε συνήθειες και στερεότυπα. Όταν η αισιόδοξη και πανέξυπνη Τζούντι Χοπς καταφθάνει, ανακαλύπτει ότι το να είσαι το πρώτο λαγουδάκι αστυνομικός ανάμεσα σε μεγαλόσωμα και σκληρά ζώα δεν είναι καθόλου εύκολο. Αποφασισμένη να αποδείξει την αξία της, αρπάζει την ευκαιρία να λύσει μια υπόθεση, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα συνεργαστεί με μια κυνική και παμπόνηρη αλεπού που ακούει στο όνομα Νικ Γουάιλντ.
Έχουν λιγότερες από 48 ώρες στη διάθεση τους για να βρουν ένα εξαφανισμένο θηλαστικό.   
Στη Ζωούπολη ο καθένας μπορεί να γίνει αυτό που θέλει
Στα 92 χρόνια του Walt Disney Animation Studio έχουμε απολαύσει πολλές ταινίες με ζώα που μιλάνε, από το ντεμπούτο του Μίκι Μάους, τον Bambi, τον Dumbo μέχρι τον Βασιλιά των Λιονταριών. Αυτή τη φορά το στούντιο επιστρέφει με τη Ζωούπολη. 
«Όλοι έχουμε μεγαλώσει με σπουδαίες ταινίες της Disney, κι έχουμε βυθιστεί στους κόσμους τους» λέει ο σκηνοθέτης Byron Howard«Η αγαπημένη μου παιδική ταινία ήταν ο Ρομπέν των Δασών - και θελήσαμε να τιμήσουμε αυτή την κληρονομιά με έναν νέο και διαφορετικό τρόπο. Αναρωτηθήκαμε πώς θα έμοιαζε μια μητρόπολη με ζώα, ειδικά αν ήταν σχεδιασμένη από ζώα. Η ιδέα μας ενθουσίασε».
Η Ζωούπολη αποτελείται από γειτονιές που έχουν διαφορετικές κουλτούρες και αυτό την κάνει μοναδική. Υπάρχει η πολυτελής Πλατεία Σαχάρας για τα ζώα της ερήμου, η Τουνδρόπολη για τις πολικές αρκούδες, η ζεστή και υγρή περιφέρεια Τροπικού Δάσους, η Μικρή Τρωκτικία για τα πιο μικρά θηλαστικά και η Λαγούπολη για τα εκατομμύρια λαγουδάκια. Το κέντρο, η πλατεία της Σαχάρας, είναι ένα χωνευτήρι όπου θηλαστικά από διαφορετικά περιβάλλοντα συναντιούνται.
Η Ζωούπολη είναι ένα μέρος όπου ό,τι κι αν είσαι, από τον πιο μεγάλο ελέφαντα μέχρι τη μικρή μύγα, μπορείς να γίνεις αυτό που θες. Αλλά όταν η Τζούντι Χοπς, η νεοσύλλεκτη αξιωματικός, καταφθάνει, ανακαλύπτει ότι είναι το πρώτο κουνελάκι σε μια αστυνομία γεμάτη μεγάλα, σκληρά ζώα και αυτό φυσικά δεν είναι καθόλου εύκολο. Αποφασισμένη να αποδείξει την αξία της, αρπάζει κάθε ευκαιρία για να λύσει μια υπόθεση, ακόμα κι αν χρειαστεί να συνεργαστεί με τον Νικ Γουάιλντ, μια σαρκαστική και απατεώνισσα αλεπού.
«Στον πυρήνα της, η Ζωούπολη είναι μια ταινία για τη φιλία» λέει ο σκηνοθέτης Rich Moore. 
«Η Τζούντι και ο Νικ, ένα κουνέλι και μια αλεπού, είναι αιώνιοι εχθροί εξ ορισμού. Οπότε αυτοί οι χαρακτήρες δεν τα πάνε και πολύ καλά στην αρχή. Ξεκινούν με πολύ σαφές απόψεις ο ένας για τον άλλο, πεποιθήσεις που δεν είναι ακριβείς ή καλά εξακριβωμένες».
Σύμφωνα με τον Howard, το γεγονός ότι οι δυο τους δεν τα πάνε και τόσο καλά πυροδοτεί τα κωμικά στοιχεία της ταινίας. «Η Τζούντι είναι φανατικά αισιόδοξη και πιστεύει ότι ο καθένας μπορεί να γίνει αυτό που θέλει, όπως είναι και το μότο της πόλης» λέει ο σκηνοθέτης. «Ο Νικ είναι το ακριβώς αντίθετο. Είναι κυνικός. Πιστεύει ότι είμαστε αυτό που είμαστε. Οπότε βάλαμε ένα ζώο αγροτικό και γεμάτο ζωντάνια σε μια πόλη και δίπλα στον Νικ, που είναι ρεαλιστής και αρχίζει να την πειράζει. Αλλά η Τζούντι έχει τον τρόπο της».
Οι δημιουργοί φαντάστηκαν και έφτιαξαν μια τεράστια και γεμάτη λεπτομέρειες μητρόπολη με 64 διαφορετικά είδη ζώων που μιλάνε, κινούνται και φοράνε ρούχα. «Η ομάδα πέρασε 18 μήνες μόνο κάνοντας έρευνα» λέει ο παραγωγός Clark Spencer«Συναντηθήκαμε με ειδικούς στα ζώα από όλον τον κόσμο. Ταξιδέψαμε μέχρι την Κένυα για δύο εβδομάδες μελέτης της συμπεριφοράς των ζώων. Θέλαμε κάθε είδος να είναι αληθοφανές, να είναι αυθεντικό και να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία».
«Νομίζω ότι όλοι μας αλλάξαμε από το ταξίδι μας στην Αφρική» προσθέτει ο Jared Bush που έχει συν-σκηνοθετήσει την ταινία και έχει συμμετάσχει και στο σενάριο. «Είναι μια απίστευτη εμπειρία, να είσαι ανάμεσα σε εκατοντάδες ζώα. Γυρίσαμε με μια έντονη ανάγκη να το κάνουμε σωστά».
Αυθεντικότητα, περιπέτεια, διασκέδαση
Η έρευνα είναι η δομική λίθος για όλες τις ταινίες του Walt Disney Animation Studio, κάτι που ο executive producer John Lasseter υποστηρίζει ότι είναι αναγκαίο για να δημιουργηθεί μια σπουδαία ιστορία. Οπότε όταν οι δημιουργοί πίσω από τη Ζωούπολη αποφάσισαν να χτίσουν έναν κόσμο μόνο με ζώα, τα έδωσαν όλα στην έρευνα. Επίσης, στο ταξίδι τους στην Αφρική, έκαναν συνεντεύξεις με διάφορους ειδικούς. «Μας πήρε 18 μήνες μόνο για να μελετήσουμε τα ζώα» λέει ο σκηνοθέτης Byron Howard«Πώς αλληλοεπιδρούν στην άγρια φύση, πώς κοινωνικοποιούνται και πώς οι κοινότητες χτίζονται στον φυσικό κόσμο. Βρήκαμε ότι η πλειοψηφία των ζώων, 90 τοις εκατό, είναι θηράματα» συνεχίζει ο Howard. «Μόνο το 10 τοις εκατό είναι κυνηγοί. Οπότε θεωρούσαμε ότι οι κυνηγοί είναι οι αρχηγοί στον κόσμο των ζώων, αλλά στην πραγματικότητα είναι μειοψηφία. Μιλήσαμε με ανθρωπολόγους και κοινωνιολόγους και ανατρέξαμε στην ιστορία της ανθρωπότητας. Κάθε φορά που υπάρχει μειοψηφία και πλειοψηφία, προκύπτουν κοινωνικά θέματα. Μάθαμε ότι τα ζώα κάθε είδους τείνουν να μένουν με ζώα που τους μοιάζουν. Βρίσκουν καταφύγιο και προστασία μέσα στις μεμονωμένες ομάδες και τείνουν να αποφεύγουν τα ζώα που είναι διαφορετικά».
Οπότε η έρευνα οδήγησε τους δημιουργούς σε μία ιστορία που έχει να κάνει με στερεότυπα και προκαταλήψεις.«Είχαμε σκοπό να κάνουμε μια αστεία ιστορία με ζώα» λέει ο Howard. «Αλλά όσο πιο πολύ σκάβαμε, βρίσκαμε μια ευκαιρία να μιλήσουμε για κάτι σημαντικό». Οι δημιουργοί ασχολήθηκαν πολύ και με τα στερεότυπα: οι ελέφαντες δεν ξεχνάνε ποτέ, οι αλεπούδες είναι πονηρές, τα κουνέλια είναι ντροπαλά, όλοι έχουν ένα στερεότυπο να παλέψουν.
Η ομάδα προσπάθησε πολύ για να βρεθεί η σωστή ισορροπία στην ταινία. «Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να βρούμε τη χρυσή τομή» λέει ο σκηνοθέτης Rich Moore«Ο σκοπός από την αρχή ήταν να πούμε μια γεμάτη ιστορία που να είναι διασκεδαστική, να έχει συναίσθημα και νόημα».
Ένα αποφασισμένο κουνέλι
Από τότε που ήταν ένα μικρό κουνελάκι, η Τζούντι Χοπς ήθελε να είναι αστυνομικίνα. Δεν είχε την τύχη με το μέρος της, φυσικά, γιατί ήταν κουνέλι και ποτέ κανένα κουνέλι δεν είχε μπει στην αστυνομία της Ζωούπολης ή έστω το είχε τολμήσει. Οι αστυνόμοι στη Ζωούπολη είναι όλοι μεγάλα ζώα όπως ρινόκεροι, ελέφαντες και ιπποπόταμοι. Αλλά αυτό δεν εμποδίζει την Judy. «Έχει μια έντονη αίσθηση καθήκοντος» λέει ο Moore.«Υπερασπίζεται τους μικρούς, δεν της αρέσουν οι τραμπούκοι και παίρνει το σύνθημα της Ζωόπουλης πολύ σοβαρά: ο καθένας μπορεί να γίνει αυτό που  θέλει».
Παρ΄ όλα αυτά, δεν είναι εύκολο. Η Τζούντι δεν έχει τη φτιαξιά για να είναι αστυνομικός. Ή τουλάχιστον αυτό πιστεύουν οι υπόλοιποι. Μόλις καταλαβαίνει ότι ως κουνέλι, έχει συγκεκριμένες δεξιότητες που θα της επιτρέψουν να επιτύχει, τα δίνει όλα στην εκπαίδευση και βγαίνει πρώτη στην τάξη της. «Είναι πολύ δυναμική και δεν της αρέσει να της αρνούνται κάτι» λέει ο συν σεναριογράφος Phil Johnston«Αν βάλει κάτι στο μυαλό της, θα το κυνηγήσει».
«Χάρη στην επίδοση της», λέει ο Howard, «ο δήμαρχος Λεοντόκαρδος αναγνωρίζει την αξία της και της δίνει την ευκαιρία να δουλέψει στο πιο σημαντικό αστυνομικό τμήμα της πόλης». Αλλά το αφεντικό της Τζούντι, ο Αρχηγός Μπόνγκο, είναι ένας σοβαρός βίσωνας που δεν εντυπωσιάζεται από την ακαδημαϊκή της επίδοση. Δεν θέλει ένα κουνέλι στο τμήμα του. Οπότε αντί να την βάλει σε κάποια σοβαρή υπόθεση, της αναθέτει την στάθμευση των οχημάτων.»
Η Τζούντι κόβει 200 κλήσεις πριν το μεσημέρι, την πρώτη κιόλας μέρα που πιάνει δουλειά. Αλλά πάνω που αρχίζει να αισθάνεται καλά με τον εαυτό της, συναντά μια ύποπτη αλεπού, τον Νικ Γουάιλντ. Οι γονείς της της έλεγαν πάντοτε ότι οι αλεπούδες είναι πονηρές και αναξιόπιστες και ο Νικ ανταποκρίνεται στο στερεότυπο. «Έχει ζήσει όλη του τη ζωή στην πόλη» λέει ο Moore. «Ο Νικ θεωρεί ότι όλοι πιστεύουν ότι είναι απατεώνας, οπότε γίνεται ο καλύτερος απατεώνας. Για τον ίδιο, η Τζούντι είναι ένα κουνέλι από την επαρχία και δε διστάζει να της πει ότι το όνειρο της να γίνει σοβαρή αστυνομικίνα δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα».
Η Τζούντι, όμως, έχει τη μεγάλη της ευκαιρία όταν ο Αρχηγός Μπόνγκο αναγκάζεται να της δώσει μια υπόθεση.«Μερικά θηλαστικά εξαφανίστηκαν» λέει ο Jared Bush«Ένα από αυτά είναι ο κύριος Όττερτον και η σύζυγος του κυρία Όττερτον είναι απεγνωσμένη να τον βρει. Αλλά επειδή υπάρχουν κι άλλα θηλαστικά που εξαφανίστηκαν, ο Αρχηγός Μπόνγκο δεν δίνει την πρέπουσα σημασία στην υπόθεση Όττερτον. Οπότε η Τζούντι την αναλαμβάνει εθελοντικά». Ο αρχηγός της παραχωρεί 48 ώρες για να λύσει την υπόθεση, διαφορετικά θα πρέπει να παραιτηθεί.
Παραλειπόμενα
Στην ταινία εμφανίζονται 64 διαφορετικά είδη ζώων.
Για να αποδοθεί σωστά η ατμόσφαιρα της κάθε περιοχής, οι δημιουργοί συμβουλεύτηκαν έναν κλιματολόγο της Nasa.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ (Up)  Michael Giacchino έγραψε τη μουσική της ταινίας με ορχήστρα 80 ατόμων.
Στην ταινία ακούγεται το Try Everything με τη φωνή της Shakira,  ένα τραγούδι που περιγράφει το ταξίδι της Τζούντι από την κωμόπολη στη μεγάλη πόλη. Η σύνθεση ανήκει στη βραβευμένη με Grammy Sia και στο δίδυμο Stargate.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Byron Howard, Rich Moore, Jared Bush
Σενάριο: Jared Bush, Phil Johnston
Executive Producer: John Lasseter
Ακούγονται: Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba, Jenny Slate, Nate Torrence, Bonnie Hunt, Don Lake, J.K. Simmons, Octavia Spencer, Alan Tudyk, Shakira
Στα Ελληνικά: Ιωάννα Μιχαλά, Φοίβος Ριμένας, Γιάννης Στεφόπουλος, Μαρία Αδάμου, Δημήτρης Σάρλος, Ιφιγένεια Στάικου, Βαγγέλης Ρόκκος, Ακίνδυνος Γκίκας, Ντίνος Σούτης, Κωνσταντίνα Κουτουλάκη, Πέτρος Σπυρόπουλος, Έλενα Δελακούρα, Αργύρης Κανδύλης
Μουσική: Michael Giacchino
Ακούγεται το τραγούδι Try Everything με τη φωνή της Shakira και σε σύνθεση των Sia και Stargate.
(Πληροφορίες: culturenow.gr)
Ο Νοτιάς του Τάσου Μπουλμέτη μέχρι την Κυριακή 7 Αυγούστου
Την Κυριακή 7 Αυγούστου ολοκληρώνονται οι προβολές από την ελληνική κομεντί του 2015,  Νοτιάς του Τάσου Μπουλμέτη και με ώρα προβολής 21.00.
Η μεγάλη ελληνική παραγωγή αφηγείται τη συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης του Σταύρου, ενός ρομαντικού νέου, που ωριμάζει με εφόδια την ιστορία, τους μύθους, τις προσδοκίες και τα όνειρα μιας ολόκληρης χώρας.
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Όμηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μάχουτ
Ελεύθερη είσοδος και με αντίτιμο αγάπης είδη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά
Οι φίλοι του θερινού κινηματογράφου έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στο μοναδικό περιβάλλον του Δημοτικού σινεμά Τζένη Καρέζη το ιδιαίτερα προσεγμένο πρόγραμμα ταινιών έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2016 και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο και μοναδικό αντίτιμο αγάπης, είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, παιχνίδια, είδη υγιεινής και προσωπικής φροντίδας για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά.
Λίγα λόγια για το ΄΄Τζένη Καρέζη΄΄
Το θερινό σινεμά ΄΄Τζένη Καρέζη΄΄ βρίσκεται σε μια μαγευτική τοποθεσία στην Πολίχνη, κυκλωμένο από ένα υπέροχο κομμάτι πρασίνου, όπου το γιασεμί και το αγιόκλημα αναβλύζουν νοσταλγία άλλων εποχών. Κάτω από το φως των αστεριών και το καλοκαιρινό φεγγάρι, τα μικρά παιδιά μπορούν να απολαύσουν παιδικές ταινίες, ενώ οι μεγάλοι μπορούν να αναπολήσουν ευχάριστα τα χρόνια που έτρεχαν με τα κοντά τους παντελονάκια πάνω στο χώμα και το χαλίκι για να απολαύσουν τους αστέρες της μεγάλης οθόνης.
Βρίσκεται στις οδούς Μαυρομιχάλη και Φιλίππου, στο Πάρκο Κρύας Βρύσης Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά.
Από φέτος ο κινηματογράφος μπαίνει δυναμικά στον ψηφιακό κόσμο με σύγχρονο ψηφιακό σύστημα προβολής των ταινιών που θα μας χαρίσει υψηλής ποιότητας εικόνα και την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ/ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ (Ώρα προβολής 21.00)
ΔΕΥΤΕΡΑ 1/8 – ΚΥΡΙΑΚΗ 7/8 ΝΟΤΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 8/8 – ΚΥΡΙΑΚΗ 14/8 ΖΩΟΥΠΟΛΗ (παιδική)
ΔΕΥΤΕΡΑ 15/8 – ΚΥΡΙΑΚΗ 21/8 ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 22/8 – ΚΥΡΙΑΚΗ 28/8 CREED Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΟΥ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ (Ώρα προβολής 20.30)
ΔΕΥΤΕΡΑ 29 /8 – ΚΥΡΙΑΚΗ 4/9 Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ (παιδική)
ΔΕΥΤΕΡΑ 5/9 – ΚΥΡΙΑΚΗ 11/9 ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ
Πληροφορίες:
Τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού
2313302 833, 835, 936


Πηγή: www.pavlosmelas.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!