«Κουκούλωσαν» ατύχημα με αντιδραστήρα στη Λευκορωσία;... «Πυρηνική σκιά» πάνω από την Ευρώπη ...
Οι γειτονικές χώρες καταδικάζουν τη μυστικοπάθεια, που θυμίζει την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, αναφορικά με λάθη και ατυχήματα κατά την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου.

Σύμφωνα με την Guardian, η Λευκορωσία κατασκευάζει..
το πρώτο της πυρηνικό εργοστάσιο αν και έχουν περάσει μόλις 30 χρόνια από το καταστροφικό πυρηνικό ατύχημα στο Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας, το οποίο μόλυνε πάνω από το ¼ του εδάφους της Λευκορωσίας.

Μια σειρά ατυχημάτων όμως κατά την κατασκευή του εργοστασίου έχουν προκαλέσει ανησυχία στις γειτονικές χώρες, ιδιαίτερα στη Λιθουανία η οποία βρίσκεται πιο κοντά στο σημείο.

Δυο διαφορετικά ατυχήματα έλαβαν χώρα μέσα στο Ιούλιο, με το ένα μάλιστα να αναγκάζει την κυβέρνηση της Λευκορωσίας να θέσει την κατασκευή σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης». Αυτό συνέβη γιατί, σύμφωνα με μαρτυρίες, έπεσε ο πυρηνικός αντιδραστήρας κατά τη μεταφορά του. Η ρωσική εταιρεία κατασκευής διαψεύδει το γεγονός αλλά ο αρμόδιος Λευκορώσος υπουργός αποφάσισε πως θα καθυστερήσει η τοποθέτηση του αντιδραστήρα μέχρι να υπάρχει βεβαιότητα πως είναι ασφαλής.

Ο υπουργός εξωτερικών της Λιθουανίας καταδίκασε τη μυστικοπάθεια των αρχών της Λευκορωσίας. «Είναι απαράδεκτο να μαθαίνουμε για αυτά τα ανησυχητικά γεγονότα από τρίτους και μάλιστα αρκετό καιρό μετά που έχουν συμβεί. Δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος για να γίνονται τα πράγματα. Το τελευταίο περιστατικό είναι πολύ σοβαρό».

topontiki.gr

Πηγή: nonews-news.blogspot.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!