Την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας μελετά η κυβέρνηση

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», η κυβέρνηση μελετά την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

 

Ο φόρος αυτός σχεδιάζεται να επιβάλλεται στη συνολική ακίνητη περιουσία με κλιμακωτούς συντελεστές. Τα προσδοκώμενα έσοδα πάντως μένουν ίδια, δηλαδή 2,65 δισ. ευρώ, όσα περιμένει η κυβέρνηση να εισπράξει και με τον ΕΝΦΙΑ.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο νέος φόρος θα υπολογίζεται στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας των ιδιοκτητών, εντός και εκτός σχεδίου. Επίσης αναμένεται να υπολογίζεται με βάση το σύνολο της αξίας των ακινήτων του κάθε φορολογούμενου και όχι ανά τετραγωνικό μέτρο.

 

Ο υπολογισμός του φόρου για τη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας θα γίνεται με βάση προοδευτική κλίμακα χωρίς αφορολόγητο όριο.

 

Τέλος, η κλίμακα υπολογισμού του νέου φόρου θα έχει πολλούς συντελεστές και πολλά κλιμάκια αξίας περιουσίας. Ο πρώτος συντελεστής θα είναι χαμηλός και θα υπολογίζεται για τα πρώτα 30.000 ή 50.000 ευρώ αξίας ακίνητα και οι συντελεστές θα αυξάνονται ανάλογα με το ύψος της ακίνητης περιουσίας.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!