Ντε Μιστούρα: Όχι σε νέα Σρεμπρένιτσα στο Χαλέπι

Τα Ηνωμένα Έθνη δεν μπορούν να επιτρέψουν μια νέα Ρουάντα ή Σρεμπρένιτσα στο Χαλέπι, τόνισε ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για το συριακό Στάφαν Ντε Μιστούρα, ανακοινώνοντας ότι δέχεται να βρεθεί ο ίδιος στο ανατολικό Χαλέπι για να συνοδεύσει έως και 1.000 τζιχαντιστές του Μετώπου Φατέχ Αλ Σαμ εκτός της πόλης.

Η παρουσία του Μετώπου Φατέχ Αλ Σαμ, πρώην Μετώπου Αλ Νούσρα και συριακού παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, δίπλα στους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης στο Χαλέπι είναι το βασικό επιχείρημα της Ρωσίας και του καθεστώτος Άσαντ για την σφοδρή επίθεση την οποία έχουν εξαπολύσει στην πόλη, από αέρος και εδάφους.

«Η ιστορία θα κρίνει τη Συρία και τη Ρωσία για το κατά πόσο χρησιμοποίησαν την παρουσία 900 ανταρτών του πρώην Μετώπου Αλ Νούσρα σαν "εύκολη δικαιολογία" για να ισοπεδώσουν μία πολιορκημένη περιοχή, σκοτώνοντας χιλιάδες μεταξύ των 275.000 κατοίκων της», δήλωσε ο κ. Ντε Μιστούρα.

Σε τελική ανάλυση, πρόσθεσε, σε δύο ή το πολύ σε δυόμιση μήνες το ανατολικό Χαλέπι θα έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά. «Μιλούμε ειδικά για την Παλαιά Πόλη», κατέληξε, μιλώντας από τη Γενεύη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!