Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου: "Περπατώ και γνωρίζω: Ο άγνωστος Γαλλικός Ποταμός".


Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος  Ωραιοκάστρου, διοργανώνει πεζοπορία με τίτλο «Περπατώ και γνωρίζω - Ο άγνωστος Γαλλικός Ποταμός», για την Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11:30. Η διαδρομή ξεκινά από τη πλατεία του χωριού Νέα Φιλαδέλφεια, κινείται στην περίμετρο του χωριού διέρχεται από Αλσύλλιο Γαλλικού Ποταμού – Αρχαιολογική Ανασκαφή – Παναγίτσα - Σιδηροδρομική γραμμή - Σιδηροδρομικό Σταθμό και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης στην πλατεία του χωριού.
Οι πεζοπορίες αυτές εκτός της άσκησης, έχουν τον χαρακτήρα της γνωριμίας της ιστορίας της κάθε περιοχής δηλ. «Περπατώ και γνωρίζω τον τόπο μου»  αλλά και τον χαρακτήρα της επικοινωνίας - γνωριμίας μεταξύ των συμπολιτών μας δηλ. «Περπατώντας γνωρίζω τον συνάνθρωπο μου και θέματα γενικού ενδιαφέροντος».
Έτσι σε αυτήν την πεζοπορία θα συναντήσουμε τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας οι οποίοι θα μας μιλήσουν για τις δραστηριότητες τους και θα μας παρουσιάσουν την ιστορία της περιοχής τους. Μέλη του συλλόγου θα μας δείξουν και θα μας μιλήσουν για τον δικό μας άγνωστο Γαλλικό ποταμό, γνωστός γιατί στην άμμο της κοίτης του ποταμού υπήρχαν εκμεταλλεύσιμες ποσότητες χρυσού. Θα επισκεφτούμε ένα αρχαίο κλίβανο, το καταπράσινο άλσος (ένα μοναδικό χώρο αναψυχής) και την εκκλησία της Παναγίας Φιλαδελφειώτισας, δίπλα στις όχθες του Γαλλικού ποταμού, όπου θα γνωρίσουμε τον πατέρα Κυριάκο. Θα δούμε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Νέας Φιλαδέλφειας ως παράδειγμα κακών πρακτικών και κακής λειτουργίας δημόσιας επιχείρησης και θα επιστρέψουμε στο σημείο εκκίνησης, στην πλατεία του χωριού. Τέλος αφού ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία θα επιστρέψουμε στο Ωραιόκαστρο.
Ο Σύλλογος αποτελεί μόνο τη βάση επικοινωνίας και συντονισμού των περιπάτων και παρέχει τις ενημερώσεις. Ο κάθε συμμετέχων έχει την απόλυτη ατομική και προσωπική ευθύνη της συμμετοχής του, ιδιαίτερα από διερχόμενα οχήματα. Δεν εξαιρεί κανένα άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας και προέλευσης και δεν δημιουργεί καμία απολύτως δέσμευση και υποχρέωση, πέρα της καλής διάθεσης για την ισότιμη συμμετοχή. Ο σύλλογος είναι ανοικτός για κάθε νέα πρόταση προορισμού – αντικειμένου ενημέρωσης και θα εκτιμούσε ιδιαίτερα την οποιαδήποτε προσφορά – ιδέα – διάθεση ενημέρωσης από κάθε ενεργό πολίτη που θα ήθελε να μοιραστεί τις γνώσεις και εμπειρίες του.

H διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι κυκλική μήκους περίπου 6,5 χλμ και ο χρόνος της πεζοπορίας μαζί με τις ενημερώσεις, γύρω στις 2,5 ώρες. Οι περιπατητές θα κινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα μέχρι το σημείο συνάντησης. Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον χάρτη της περιοχής (πατώντας CTRL και κλίκ) στον παρακάτω σύνδεσμο. https://goo.gl/maps/ih616mr5mtQ2

Το ραντεβού για όποιον επιθυμεί (μέλος ή όχι) είναι για την Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11:30 π.μ στην πλατεία του χωριού της Νέας Φιλαδέλφειας, μπροστά στο μνημείο της πλατείας και φαίνεται στον συνημμένο χάρτη (πατήστε CTRL και κλίκ) στο https://goo.gl/maps/c89NB2EsS4m. Επιβοηθητικά, για οικονομία κινήσεων και για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα μεταφορικού μέσου, στο χρονικό διάστημα από 10:45 μέχρι 11:00, Ι.Χ. αυτοκίνητα των μελών μας θα περάσουν από το Κονταξοπούλειο Κλειστό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Καλούμε όλους εκείνους  που θέλουν να περπατήσουν αλλά και να επικοινωνήσουν – γνωρίσουν τον τόπο που ζουν σε όλες τις διαστάσεις του, να έρθουν να περπατήσουν μαζί μας…


Για οποιαδήποτε πληροφορία – θέμα:Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!