Απάντηση Πρ. Παυλόπουλου στις δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο

«Όσοι νομίζουν ότι το διεθνές δίκαιο είναι το δίκαιο του ισχυρού κάνουν λάθος» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απαντώντας στις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Κύπρου.

«Δεν υπάρχει τουρκική δημοκρατία στη βόρεια Κύπρο, υπάρχει μόνο εισβολή και κατοχή. Δεν υπάρχει κρατική οντότητα», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος στη διάρκεια ομιλίας του στην τελετή ορκωμοσίας των νέων ακολούθων, που έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «επ΄ αυτού δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση».

«Δεν διεκδικούμε, αλλά και δεν παραχωρούμε. Υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη, το κύρος και την κυριαρχία της», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι οι σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα.

Όπως ανέφερε, «είναι καλό να αντιληφθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι όταν υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας θέματα, υπερασπιζόμαστε και τα ευρωπαϊκά».

«Χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις συνόδους της Ε.Ε. με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο. Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία εκεί υπάρχει και μια "ΤΔΒΚ"» είχε δηλώσει χθες ο Τούρκος πρόεδρος, προκαλώντας την αντίδραση της Λευκωσίας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!