Ο Εισαγγελέας ασκεί έφεση και ζητά αυστηρότερες ποινές στους κατηγορούμενους του σκανδάλου της Energa

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της έκδοσης της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τους κατηγορουμένους της Energa-Hellas Power, ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης άσκησε έφεση, ζητώντας την εξαφάνιση της απόφασης τόσο κατά το σκέλος των ποινών όσο και των ελαφρυντικών.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, ζητεί να ασκηθεί έφεση σε βάρος της καταδικαστικής απόφασης για το σύνολο των 11 κατηγορουμένων (και όχι για τους απαλλαγέντες) κρίνοντας ότι οι συνάδελφοί του Εφέτες που δίκασαν την υπόθεση «δεν εστάθμησαν ορθώς τον βαθμό της εγκληματικής διάθεσης των κατηγορουμένων».

Δηλαδή, σύμφωνα με τον κ. Πεπόνη, οι ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορουμένους δεν είναι αντίστοιχες των πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκαν, πόσο δε μάλλον, όταν αυτές “πέφτουν” εξαιτίας της αναγνώρισης των ελαφρυντικών στο σύνολο σχεδόν των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου είχαν αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας στους κατηγορουμένους, “σπάζοντας” έτσι τα ισόβια με τα οποία απειλούνταν, αφού κατά το κατηγορητήριο, οι πράξεις τους στρέφονταν σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!