Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Εκδήλωση στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Εκδήλωση στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας . Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Διεύθυνσης Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού – Αθλητισμού και σε συνεργασία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους  Κορδελιού Ευόσμου, συνδιοργανώνουν εκδήλωση ενάντια στην κακοποίηση και τη βία κατά των Γυναικών, την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου ( Μ,. Αλεξάνδρου 57)

«Επειδή οι κοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής  κρίσης  δεν  είναι μόνο  η κατάθλιψη,  η αύξηση των κλοπών και τα πάσης φύσεως φαινόμενα  εγκληματικότητας, αλλά υπάρχουν κι άλλα φαινόμενα  τα οποία ενώ συμβαίνουν δίπλα μας – αποσιωπούνται-   και αυτά είναι τα κρούσματα βίας και όλες οι μορφές κακοποίησης κατά των Γυναικών, οφείλουμε να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για την εξάλειψη αυτών των φαινομένων και να αγωνισθούμε για την πραγματική  ισότητα των δύο φύλων στην πράξη της καθημερινότητας» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας, ευχόμενος ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλες τις Γυναίκες.
Τα τελευταία στοιχεία από την Γενική Γραμματεία Ισότητας κάνουν λόγο για «μάστιγα»  η οποία δεν γνωρίζει κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς. Σ αυτήν τη νεα πραγματικότητα ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, συμβάλλει στην ψυχοκοινωνική στήριξη και συμπαράσταση των Γυναικών που υπέστησαν ενδοοικογενειακή βία, με την λειτουργία  Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους.
«Όπως είναι γνωστό τόσο  η  κακοποίηση όσο και η βία κατά των γυναικών αποτελεί την πιο συχνή παγκόσμια παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την πιο διαδεδομένη και σιωπηρή μορφή βίας, σε όλο τον κόσμο.  Αυτή η δυσάρεστη πραγματικότητα μπορεί να εκλείψει μόνον εάν όλοι μαζί βοηθήσουμε τις Γυναίκες, οι οποίες έχουν υποστεί βία εντός ή εκτός της οικογένειας, σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση  ψυχολογική βία, υβριστική συμπεριφορά, εκβιασμό, οικονομική βία, εργασιακή βία και σεξιστική επίθεση, να κάνουν το πρώτο βήμα. Να μιλήσουν, να ζητήσουν βοήθεια. να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους. Με δυο λόγια να ξαναζήσουν….. Μπορούν… αρκεί να το θελήσουν δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γεώργιος Χατζηβρέττας, τονίζοντας ότι η άσκηση βίας είναι έγκλημα και τιμωρείται  από τον Νόμο και ότι η  αντιμετώπιση της,  είναι σε προτεραιότητα στην παγκόσμια πολιτική ατζέντα.
Πρόγραμμα εκδήλωσης
Καλλιόπη Πασιά:   Δικηγόρος – Ποιήτρια
 θα αναφερθεί στα νομικής φύσης θέματα και στα δικαιώματα των γυναικών
Δρ. Ανθή Αργυρούδη:  Ψυχολόγος – του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους Κορδελιού Ευόσμου
θα θίξει τη βία κατά των γυναικών (οικογενειακή, σεξουαλική παρενόχληση κλπ) και άλλων συμβάντων βάσει της εμπειρίας της απο τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους
Δήμητρα Ψάλλα:   Επίκουρη Καθηγήτρια ΑΠΘ
θα αναφερθεί στις Γυανίκες σε Ηγετικές Θέσεις ( μαχήτριες της ζωής)

Τραγούδια για τη « Γυναίκα»
από την  Μαέστρο Κωνσταντίνα Χρυσοστόμου
Στο Πιάνο ο Παύλος Παππάς
ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΣΠΑ 2014- 2020
ΧΟΡΗΓΟΣ DUST CREAM


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!