Συνάντηση Μητσοτάκη - Πάιατ

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ είχε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο του δεύτερου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. 

Όπως ανακοίνωσε η Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης εστίασε την προσοχή του στην αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ενώ κοινή ήταν η διαπίστωση ότι απαιτούνται προσεκτικοί χειρισμοί και αυτοσυγκράτηση.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν, επίσης, οι προοπτικές των ελληνοαμερικανικών σχέσεων τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων αυτών, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα της εντεινόμενης αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στις δυνατότητες στενότερης συνεργασίας των δυο χωρών στο πεδίο της άμυνας και της ασφάλειας, καθώς και στη στρατηγική σημασία της βάσης της Σούδας.

Τέλος, στη συνάντηση εξετάστηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και οι εσωτερικές  πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.
 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!