Αποκτήστε μια ισορροπημένη διατροφή


Αποκτήστε μια ισορροπημένη διατροφή

Το να έχετε μια υγιή και ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για να διατηρήσετε την καλή σας υγείας αλλά και για να αισθανθείτε καλύτερα. Αυτό σημαίνει ότι καλό είναι να τρώτε μια μεγάλη ποικιλία τροφών στις σωστές αναλογίες και να καταναλώνετε τη σωστή ποσότητα ποτού για να επιτύχετε και να διατηρείτε ένα υγιές σωματικό βάρος. Προσπαθήστε λοιπόν να επιλέξετε μια ποικιλία από διαφορετικά τρόφιμα από τις πέντε κύριες ομάδες τροφίμων.

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ζωτικής σημασίας πηγή βιταμινών και μετάλλων και πρέπει να αποτελούν λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο των τροφών που τρώτε κάθε μέρα. Σας συμβουλεύουμε να τρώμε τουλάχιστον πέντε μερίδες ποικιλίας φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα. Υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε τουλάχιστον πέντε μερίδες την ημέρα έχουν μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια και από κάποιες μορφές καρκίνων.

Εκτός όμως από τα φρούτα και τα λαχανικά, στην διατροφή σας θα πρέπει να εντάξετε και τρόφιμα με άμυλο. Τέτοια τρόφιμα θα πρέπει να αποτελούν το ένα τρίτο περίπου την ημερήσιας διατροφής σας. Προσπαθήστε να επιλέξετε ολικής αλέσεως τρόφιμα, όπως το καστανό ρύζι, τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως και ολικής αλέσεως ή ανώτερης ποιότητας άσπρο ψωμί. Περιέχουν περισσότερες ίνες, και συνήθως περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα από τις λευκές ποικιλίες.

Επίσης, το κρέας είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του σιδήρου, του ψευδαργύρου και των βιταμινών Β. Είναι επίσης μια από τις κύριες πηγές βιταμίνης Β12. Προσπαθήστε να τρώτε άπαχο κρέας και πουλερικά χωρίς δέρμα όποτε είναι δυνατόν ώστε να μειώσετε το λίπος ακόμη πιο πολύ. Πάντοτε να μαγειρεύετε σχολαστικά το κρέας και να το συνοδεύεται πάντα με ένα καλό κόκκινο κρασί που επίσης συμβάλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Τα ψάρια αποτελούν μια άλλη σημαντική πηγή πρωτεΐνης και περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Τα λιπαρά ψάρια και το ιχθυέλαιο είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!