Δ. Μάρδας: Υπογραφή απόφασης για τη Β’ Λυκείου στο 5ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου και ο «Καλλικράτης» στις περιοχές της Β’ Θεσσαλονίκης

                                                                                                  
Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : Υπογραφή απόφασης για τη Β’ Λυκείου στο Ωραιόκαστρο και ο               «Καλλικράτης» στις περιοχές της Β’ Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύεται εντός των επόμενων ημερών στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στη λειτουργία της Β’ τάξης Λυκείου στο 5ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου για το σχολικό έτος 2017-2018. Για το θέμα είχε ενδιαφερθεί ο κ. Δημήτρης Μάρδας Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης, συμβάλλοντας στην επιτάχυνση των διαδικασιών των υπογραφών τόσο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όσο και στο Υπουργείο Παιδείας, μετά από αίτημα της τοπικής κοινωνίας, καθώς προέκυψε ανάγκη λειτουργίας νέας τάξης, σύμφωνα με τα στοιχεία των σχολείων και τα αριθμητικά δεδομένα της περιοχής.
Σε συνάντηση του κ. Μάρδα με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Ν. Πουλάκη, συζητήθηκε η σημερινή δομή των δήμων της Β’ Θεσσαλονίκης μετά τις αλλαγές που εισήγαγε ο «Καλλικράτης». Σύμφωνα με τη νέα δομή, δεκατρείς δήμοι ενοποιήθηκαν και δημιουργήθηκαν μόνο δύο, εξέλιξη που κρίνεται ως μη λειτουργική. Στο πλαίσιο αυτό η αναθεώρηση του «Καλλικράτη» θα μπορούσε να δημιουργήσει πιο βιώσιμες και λειτουργικές δομές με τη δημιουργία ενός ή δύο πρόσθετων δήμων στη Β’ Θεσσαλονίκης. Έχοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα, κατά τη συνάντηση ο κ. Μάρδας παρέδωσε στον κ. Πουλάκη αναλυτική μελέτη, προϊόν Επιτροπής για την επαναδημιουργία του δήμου Σοχού στον ορεινό όγκο της περιοχής. Έχουν προηγηθεί συζητήσεις της Επιτροπής με τον Γενικό Γραμματέα και τους τοπικούς φορείς για το σκοπό αυτό.

          Πολιτικό  Γραφείο 
Δημήτρη Μάρδα 
ΒΟΥΛΕΥΤΗ  Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  ΣΥΡΙΖΑ

email  d.mardas@parliament.gr                                                                 



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!