Γ. Λαζαρίδης: για το σ.ν. περι αναγνώρισης ταυτότητας φύλου & την τροπολογία για την μουσουλμανική ένωση Ξάνθης

ΤΡΙΤΗ, 10.10.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Σ.Ν ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΟΥ & ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΤΕΘΕΙΣΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ
                Στην κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου για τη «νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου», τοποθετήθηκε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ο Γιώργος Λαζαρίδης.
                Ο βουλευτής της Β΄ περιφέρειας Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο, μια νομοθετική παρέμβαση που εκφράζει μεν το πνεύμα του νομοθέτη, αλλά όχι και αυτό των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που βρίσκονται σε αντίθεση με τις διατάξεις των άρθρων 1-7 και κυρίως με το άρθρο 3 και το ευαίσθητο ζήτημα της παροχής δυνατότητας σε ανηλίκους, από 15 ετών, το οποίο και καταψηφίζει για λόγους ηθικής, για λόγους συνειδησιακούς.
Για το ως άνωθεν ζήτημα, καθώς και για την τροπολογία για την μουσουλμανική  ένωση Ξάνθης ο Γιώργος Λαζαρίδης τόνισε:
“Επειδή, στο πρώτο σκέλος του νομοσχεδίου που αφορά την επιλογή φύλου τίθενται θέματα συνειδησιακά ή ηθικής, « ηθική» όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας προσωπικά , γι’ αυτό για τέτοια ζητήματα εδώ και καιρό έχουμε επιλέξει να ψηφίζουμε κατά συνείδηση, ακριβώς για να έχει τη δυνατότητα ο καθένας μας να εκφραστεί με τον τρόπο αυτό, όπως το αντιλαμβάνεται σύμφωνα με τη δική του, την προσωπική του ηθική. Οπότε, έτσι, ικανοποιεί και το θέμα της προσωπικής του ηθικής, αλλά και της συνείδησής του.
Σε πλήρη αντίθεση και για ακόμη μια φορά η αξιωματική αντιπολίτευση προσέγγισε ένα ευαίσθητο ζήτημα για την ελληνική κοινωνία με διάθεση αντιπολίτευσης, καθαρά πολιτικά,  δίχως να τοποθετείται ξεκάθαρα επί της ουσίας, αλλά να  υπεκφεύγει σε θέσεις έωλες και σε ουδέτερη στάση.
Όσον αφορά τώρα την τροπολογία, θέλω να σας συγχαρώ, κύριε Υπουργέ, γιατί με τον τρόπο αυτό θωρακίζετε πράγματι την εθνική ασφάλεια και δεν αφήνετε κανένα απολύτως περιθώριο σε κάποιον να αμφισβητήσει. Το είχαμε συζητήσει εδώ. Από το Βήμα της Ολομέλειας πάλι είχα τοποθετηθεί και σας είχα παρακαλέσει, κύριε Υπουργέ, να το δείτε με μεγαλύτερη προσοχή, γιατί ναι μεν η προηγούμενη έτσι όπως είχε έρθει στο παρελθόν ικανοποιούσε τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά τώρα με αυτόν τον τρόπο θωρακίζουμε την εθνική ασφάλεια και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης από κανέναν κακοπροαίρετο”.
Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, οποιοδήποτε αίτημα που έχει κριθεί διαφορετικά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, θα επανεξετάζεται από την ελληνική Δικαιοσύνη, με την τήρηση του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το οποίο προβλέπει παράλληλα και την απόρριψη του αιτήματος για λόγους εθνικής ή δημόσιας ασφάλειας, κάτι το οποίο απαίτησαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και έγινε δεκτό.
Ακολουθεί σχετικό video:

Από το Γραφείο Τύπου







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!