Διαφωνεί η Ν. Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ με την τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

Διαφωνεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη με την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη δυνατότητα υποβολής αίτησης ανάκλησης οριστικής απόφασης εκούσιας δικαιοδοσίας, μετά από την έκδοση οριστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η τροπολογία συνδέεται με την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης». Μιλώντας στην Ολομέλεια, η κ. Κασιμάτη επισήμανε ότι η τροπολογία είχε αποσυρθεί και ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε δεσμευτεί ότι θα κατατεθεί ξανά αφού προηγηθεί λεπτομερής και πολυμερής συζήτηση, για τον βέλτιστο χειρισμό των αποφάσεων του Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αυτό τελικά δεν συνέβη.

Απαντώντας στην επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι η κατάθεση της διάταξης ήταν αναπόδραστη μετά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, είπε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης γι' αυτές τις αποφάσεις δεν αποτελεί εφαρμοστέο δίκαιο για την εκδίκασή τους.

Χαρακτήρισε επίσης την τροπολογία «κερκόπορτα» που μπορεί να λειτουργήσει σε βάρος της κυρίαρχης πολιτικής της Ελλάδας και τόνισε ότι με τη νέα μορφή που αυτή κατατέθηκε, έχει γίνει ακόμη χειρότερη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!