Τέλος στα πετρελαιοκίνητα για την Porsche


Ο σάλος που προκλήθηκε μετά το σκάνδαλο με τα παραποιημένα στοιχεία για τις εκπομπές ρύπων στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, που έπληξε όλες τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας, οδήγησε την Porsche να σταματήσει τις πωλήσεις ντιζελοκίνητων. Πλέον, προχωρά αποκλειστικά στην παραγωγή βενζινοκίνητων και υβριδικών οχημάτων.
Η Porsche, που θα είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στη Γερμανία που θα σταματήσει να πουλά ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα, ανακοίνωσε ότι «δεν θα χρησιμοποιείται πλέον το ντίζελ»,.
Με συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της Bild, ο επικεφαλής της εταιρείας που ανήκει στη Volkswagen, Όλιβερ Μπλούμε, είπε ότι στην Porsche «δεν αναπτύξαμε ποτέ ούτε παράγαμε οι ίδιοι κινητήρες ντίζελ, όμως η εικόνα της Πόρσε επλήγη. Η κρίση με το ντίζελ μας δημιούργησε πολλά προβλήματα».
εξήγησε, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία δεν διαθέτει ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα από τον Φεβρουάριο ου 2018, μια κίνηση που έχει γίνει δεκτή με ικανοποίηση από τους πελάτες της.
Η μητρική Volkswagen τονίζει ότι δεν επιθυμεί να σταματήσει να χρησιμοποιεί κινητήρες ντίζελ, όπως και οι ανταγωνιστές της BMW και Daimler.
Βέβαια, η απόφαση της Porsche είναι κυρίως συμβολική, καθώς η εταιρεία δεν διέθετε πολλά αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ, όμως αναμένεται να επιφέρει νέο πλήγμα στις πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, που λόγω του σκανδάλου με τα παραποιημένα στοιχεία για τους ρύπους έχουν ήδη μειωθεί.
Η Volkswagen έχει ήδη καταβάλει 27 δισ. ευρώ σε ανακλήσεις οχημάτων και δικαστικά έξοδα, κυρίως στις ΗΠΑ, ενώ βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη δίκες στη Γερμανία.
Επίσης, η Ε.Ε. ξεκίνησε στα μέσα του μήνα έρευνα για ενδεχόμενη συνεννόηση ανάμεσα στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες BMW, Daimler και VW Group (Volkswagen, Audi και Porsche) ώστε να αποφύγουν τον μεταξύ τους ανταγωνισμό όσον αφορά τις τεχνολογίες μείωσης των ρυπογόνων εκπομπών.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!