1ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας: Τίτλοι τέλους στην Guadalajara για το " Other, Alike, The Same" του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+




                                                        

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα: ‘’Other, Alike, The Same”, ολοκλήρωσε το πρόγραμμα με την επίσκεψη στην Guadalajara της Ισπανίας από την Τρίτη 18-9-2018 έως την  Παρασκευή 21-9-2018. Η επίσκεψη έγινε χωρίς μαθητές όπως προβλεπόταν, γιατί ο σκοπός της συνάντησης μεταξύ των εταίρων ήταν ο απολογισμός των εργασιών των δύο σχολικών ετών 2016-2017 και 2017-2018, διάρκεια κατά την οποία «έτρεχε» το πρόγραμμα με διάφορες δραστηριότητες που συμμετείχαν οι μαθητές των τεσσάρων σχολείων: I.C. 4^C.D.C.Bregante-S.M.A. Volta από Monopoli Ιταλία, Colegio Diocesano Santa- Cruz από Guadalajara Ισπανία Scoala Gimnaziala T. Morariu από Salva  Ρουμανία και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας.

Οι εργασίες αυτών των ημερών ανέδειξαν πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε το πρότζεκτ αυτό στους δασκάλους, στους μαθητές και στην ευρύτερη περιοχή. Η φιλία, η συνεργασία, η αποδοχή, η δημιουργικότητα, η ομαδικότητα, η επικοινωνία, η αλληλοβοήθεια, η παραγωγή υλικού, η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων και πολλά άλλα ακόμη ήταν ό,τι επιτεύχθηκε σε όλη αυτή τη διάρκεια. Εκπαιδευτικοί και μαθητές από τέσσερα διαφορετικά κράτη, με διαφορετική κουλτούρα, ηθών και εθίμων και γλώσσας κατάφεραν να ενωθούν μέσα από μια κοινή γλώσσα, τα αγγλικά, να κατανοήσουν ο ένας τον άλλο για να επαληθεύσουν τον τίτλο του προγράμματος ότι η διαφορετικότητα μας ενώνει κάτω από την ομπρέλα της Ευρώπης και ότι: Other, Alike, the Same.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!