Η Ε.Ε. επιδοτεί τους 18χρονους να τη γνωρίσουν ταξιδεύοντας


Ταξίδια στην Ευρώπη, με επιδότηση του εισιτηρίου με ποσό έως 260 ευρώ, προσφέρει το ερχόμενο καλοκαίρι το πρόγραμμα DiscoverEU της Κομισιόν σε 12.000 18χρονους.
Όπως αναφέρει η Κομισιόν, οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι θα επιλεγούν βάσει των απαντήσεών τους σε μερικές ερωτήσεις για την Ευρώπη, θα μπορέσουν να ταξιδέψουν από τις 15 Απριλίου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2019, κυρίως με τρένο, με την υποχρέωση να μεταβούν σε τουλάχιστον μια χώρα της Ε.Ε. άλλη απ' αυτή στην οποία διαμένουν.
Μια ποσόστωση των 12.000 προσφερόμενων εισιτηρίων έχει προβλεφθεί για κάθε κράτος μέλος, ανάλογα με το μέγεθος του πληθυσμού του σε σχέση με εκείνον της ΕΕ.
Οι πολίτες της Ε.Ε. που έχουν γεννηθεί το 2000 μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου, ατομικά ή ομαδικά, στη διεύθυνση (https://europa.eu/youth/discovereu_fr) για να αποκτήσουν τους τίτλους μεταφοράς που θα τους επιτρέψουν να ταξιδέψουν μέχρι και για έναν μήνα.
«Ο στόχος είναι να τους προσφέρουμε νέες ευκαιρίες για να ανακαλύψουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου, να γνωριστούν με άλλα πρόσωπα, να μάθουν από την επαφή με άλλους πολιτισμούς και να αντιληφθούν μόνοι τους τι σημαίνει να είναι κανείς Ευρωπαίος», αναφέρει η Κομισιόν.
Αντίστοιχα ταξίδια πρόσφερε και το περασμένο καλοκαίρι σε 15.000 νέους.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!