Οριστικά στις 3 Δεκέμβρη οι αποφάσεις για τις συντάξεις


Στην πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup τον επόμενο μήνα αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σχετικά με τη μη περικοπή των συντάξεων και τον προϋπολογισμό της Ελλάδας για το 2019.
Αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι στις 3 Δεκεμβρίου θα εξεταστούν όλοι οι προϋπολογισμοί των χωρών μελών και όσον αφορά την χώρα μας, εκτός από τον προϋπολογισμό, θα εξεταστεί και η πρώτη μεταμνημονιακή έκθεση για την πορεία των μεταρρυθμίσεων.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το ελληνικό ζήτημα ούτε θα συζητηθεί, ούτε περιλαμβάνεται στην ατζέντα του έκτακτου Eurogroup που θα γίνει στις 19 Δεκεμβρίου, με θέμα την εμβάθυνση της ευρωζώνης.
Στο χθεσινό Εuroworking Group οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών άναψαν το «πράσινο φως» για τη μείωση της προσωπικής διαφοράς σε 1 εκατομμύριο παλιούς ασφαλισμένους από την 1η Ιανουαρίου 2019.
Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της 3ης Δεκεμβρίου θα συζητηθούν όλοι οι προϋπολογισμοί των κρατών-μελών της ευρωζώνης μαζί με τις επίσημες συστάσεις της Επιτροπής που θα δημοσιευθούν στις 21 Νοεμβρίου.
Όπως γράφει σήμερα ο ανταποκριτής της «Εφ.Συν.» στις Βρυξέλλες, Κώστας Μοσχονάς, η Κομισιόν στην έκθεσή της για την Ελλάδα θα αναφερθεί στο θέμα των συντάξεων και των αντιμέτρων που σχεδιάζει να θέσει σε εφαρμογή η Αθήνα με βάση το υπερπλεόνασμα.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!