Κυκλοφοριακό κομφούζιο σήμερα το πρωί και καθαρισμός των αυλών την ώρα προσέλευσης των μαθητών στο συγκρότημα γυμνασίου - λυκείων


Μεγάλη ταλαιπωρία και κυκλοφοριακό κομφούζιο σήμερα το πρωί κατά την διάρκεια της πρωινής προσέλευσης στο σχολικό συγκρότημα των δύο λυκείων και του γυμνασίου στο Ωραιόκαστρο. Ύστερα απο τις χθεσινές επιστολές που έστειλαν οι τρεις διευθυντές των σχολείων (1ου γυμνασίου, 1ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου και 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου) στον δήμαρχο, στην Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης και στους συλλόγους γονέων αλλά και την απευθείας ενημέρωση των γονέων σήμερα το πρωί η μεταφορά των μαθητών έγινε από τους ίδιους τους γονείς αφού και τα λεωφορεία ήταν λιγότερα. Το αποτέλεσμα ήταν ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο στους  γύρω δρόμους των σχολείων, με αποτέλεσμα την καθυστερημένη άφιξη των μαθητών (σε πολλές περιπτώσεις και πάνω απο 20 λεπτά). Το πρόβλημα  μεγιστοποιήθηκε αφού την ίδια στιγμή ένας εκσκαφέας του δήμου καθάριζε το χώρο μαζί με αρκετούς εργάτες του δήμου!!!
Δηλαδή, έπρεπε να καθαριστούν οι αύλειοι χώροι των σχολείων την ώρα προσέλευσης των μαθητών; 
Δεν μπορούσε να γίνει ο καθαρισμός των αύλειων χώρων των σχολείων μέσα στο σαββατοκύριακο;
Έπρεπε να εκδώσουν ανακοινώσεις οι διευθυντές των τριών σχολείων για να ενεργοποιηθεί ο δήμος και τα συνεργεία του;
Ήταν γνωστό απο την Πέμπτη ακόμη, στην ανακοίνωση της Περιφέρειας και της αντιπεριφερειάρχη κ Βούλας Πατουλίδου, για το κλείσιμο των σχολείων στο νομό Θεσσαλονίκης, που τονίζονταν ότι "... Ελπίζω τα συνεργεία των δήμων μέχρι την Δευτέρα να έχουν φροντίσει για τον καθαρισμό των αυλών και την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων".
Στο ερώτημα τι έκανε ο δήμος Ωραιοκάστρου για τον καθαρισμό των αύλειων χώρων, η απάντηση δύνεται  στις ανακοινώσεις των διευθυντών των τριών σχολείων οτι το 70-90% των χώρων αυτών ήταν καλυμμένο με χιόνι και πάγο, με όποιον κίνδυνο αυτό συνεπάγεται.

Οι αυλές των σχολείων αυτή την στιγμή έχουν καθαριστεί στο μεγαλύτερο μέρος τους.

Φώτο απο τις αυλές  σήμερα το πρωί πριν ξεκινήσει ο καθαρισμός




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!