Η Ένωση γονέων Κορδελιού Ευόσμου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ καταγγέλλει την απραξία και έλλειψη συνεργασίας και ζητά την άμεση σύγκληση ΔΣ για τα θέματα παιδείας

ΠΡΟΣ:
1.      Μ.Μ.Ε.
2.      Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Κορδελιού Ευόσμου
Ημερομηνία: 10/1/2019
Αριθ. Πρωτ.: 450

ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΩΝΩΝ
Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Δήμου Κορδελιού Εύοσμου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ σεβόμενη το θεσμικό της ρόλο, που δεν είναι άλλος από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μαθητών του Δήμου μας και ιδιαίτερα για το πολυσύνθετο πρόβλημα της σχολικής στέγης, το οποίο δεν αφορά μόνο την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων αλλά και την καλύτερη αξιοποίηση των υφισταμένων, με το από 12/12/2017 έγγραφο της, προς τη Δημοτική αρχή και τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου, το οποίο επανέλαβε και στις 15/10/2018, εξέφρασε την αγωνία της για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου μας, τα οποία είχαμε καταγράψει σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και πολλά από αυτά έχριζαν άμεσης αντιμετώπισης και για το λόγο αυτό ζητούσαμε άμεσα σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου για θέματα Παιδείας.
Επιγραμματικά τα προβλήματα τα οποία ζητήσαμε ενημέρωση και συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο είναι:
·         Θέματα υγιεινής (τουαλέτες, δυσοσμία, κλπ).
·         Προβλήματα με τους αύλειους χώρους και παρεμβάσεις που χρήζουν για την αναβάθμισή τους.
·         Συντήρηση, παρεμβάσεις, λόγων φθορών και υγρασίας, κλπ, στο εσωτερικό των σχολείων.
·         Η μεταφορά - μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ (Ειδικό σχολείο ) και του ΕΠΑΛ της Δημοτικής Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού.
·         Ενημέρωση για τον λογαριασμό της Σ.Α.Τ.Α. σχολείων που προορίζεται για τη συντήρηση και επισκευή των σχολικών κτιρίων.
·         Η πορεία των ενεργειών για την ανέγερση των νέων σχολικών διδακτηρίων για τα 24ο και 25ο Δημοτικών σχολείων Ευόσμου, 7ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου Ευόσμου.
·         Νομιμοποίηση σχολικών κτιρίων και τα πιστοποιητικά πυρασφάλειας.
Όχι μόνο δεν συγκλήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο αλλά τα έγγραφα μας δεν απαντήθηκαν έστω και αρνητικά, παρόλο που αυτά κατατέθηκαν με νόμιμο και διαφανή τρόπο.
Ο εκάστοτε Δήμαρχος έχοντας την ηθική όσο και νομική υποχρέωση, αλλά και στο πνεύμα της συνεργασίας που πρέπει να διατηρεί με τους εκπροσώπους των γονέων των μαθητών, οφείλει μέσα σε ορισμένο χρονικό διάστημα να δίνει τις απαραίτητες απαντήσεις. Η άδικη αυτή στάση της διοίκησης του Δήμου, κατά την άποψη μας, υποτιμά τον ρόλο και την αξία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, η οποία εκπροσωπεί τους γονείς των 18.000 μαθητών, του δεύτερου μεγαλύτερου πληθυσμιακά Δήμου της Κεντρικής Μακεδονίας και κατ‘ επέκταση υποτιμά το έργο και την προσωπικότητα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης αλλά και αυτό για το οποίο αγωνιζόμαστε τόσο εμείς όσο και οι προκάτοχοι μας.
Εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες, στις 27/11/2018 συγκαλέσαμε σύσκεψη στην έδρα της Ένωσης, με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, τους Αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων, ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους και υποψηφίους Δημάρχους, ζητώντας την σύμπραξη και βοήθειά τους, για άμεση σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου για θέματα Παιδείας, καθώς η κείμενη νομοθεσία το επιτρέπει και το προβλέπει.
Δυστυχώς παρά τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε και ενώ έχουν διεξαχθεί αρκετές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί καμία προσπάθεια από κανέναν από εκείνους στους οποίους αποταθήκαμε προς αυτή την κατεύθυνση, στις 27/11/2018.
Για όλα τα παραπάνω
Καταγγέλλουμε προς τους γονείς των μαθητών μας, τους οποίους εκπροσωπούμε, την απραξία, την έλλειψη διάθεσης για συνεργασία και επικοινωνία, την αδιαφορία για τα τόσα σημαντικά και χρονίζοντα προβλήματα της Παιδείας του Δήμου μας και τον εμπαιγμό, και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο που οι γονείς και οι μαθητές του Δήμου μας δικαιούνται.
Ζητούμε πλέον δημόσια την τοποθέτηση της διοίκησης του Δήμου και την όσο το δυνατό συντομότερα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα θέματα της Παιδείας.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!