ERASMUS+ στο 2ο Γυμνάσιο Μίκρας

Δυο προγράμματα Erasmus+ υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία το 2ο Γυμνάσιο Μίκρας τα τελευταία δυο χρόνια, σε σύμπραξη με σχολεία απο την Ευρώπη. Το ένα με τίτλο Healthy Generationσε συνεργασία με δυο σχολεία απο την Σλοβακία και Ρουμανία αντίστοιχα και το δεύτερο με τίτλο “Online Learning Using the Example of Environmental Education” με σχολεία απο την Γερμανία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Αναλυτικότερα:


1.“Healthy Generation


Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+

Το Eυρωπαϊκό πρόγραμμα “Healthy Generation” (σχολικά έτη 2017-18 και 2018-19) είναι μια σύμπραξη τριών σχολείων από τρεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Μίκρας από την Ελλάδα, τους μαθητές από το Σκαλιτέ της Σλοβακίας,  και τους μαθητές από το Πλοέστι της Ρουμανίας).
Συνεργασία μαθητών από τις τρεις χώρες στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+
Σκοπός του προγράμματος είναι η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής από τους εφήβους συνδυάζοντας την υγιεινή διατροφή με την άσκηση,  με αξιοποίηση της πολιτισμικής παράδοσης κάθε χώρας μέλους και την αλληλεπίδραση των μαθητών.
Καθένα από τα τρία σχολεία ήταν υπεύθυνο για τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
Σλοβακία: Ευρωπαϊκές Κουζίνες
Ελλάδα: Πρόχειρη διατροφή vs Υγιεινή διατροφή
Ρουμανία: Τα οφέλη του αθλητισμού και της φυσικής δραστηριότητας


Αύξηση της φυσικής δραστηριότητας των μαθητών
Γι’ αυτό το λόγο, οργανώθηκαν ποικίλες δράσεις ενημέρωσης των μαθητών για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής,  δραστηριότητες άσκησης με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών της Παιδαγωγικής Ομάδας και συστηματικής παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης των συμμετεχόντων μαθητών .
Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν επισκέψεις με τους μαθητές από τις άλλες δύο χώρες και να συνεργαστούν, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και αθλητικές τεχνικές.  Στη διάρκεια των επισκέψεων, οι μαθητές ανακάλυψαν τις τοπικές κουζίνες και τα οφέλη τους. Δοκίμασαν και μαγείρεψαν σε κάθε χώρα παραδοσιακές συνταγές.

Επίσκεψη στο Σκαλιτέ, Σλοβακία
Αποτέλεσμα αυτών των δράσεων ήταν η δημιουργία ενός κοινού βιβλίου συνταγών από τις τρεις χώρες, ενημερωτικά έντυπα για τα αθλήματα και ένας διαδικτυακός οδηγός  υγιεινής ζωής εφήβων, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια των θετικών επιτευγμάτων των μαθητών και η διάχυσή τους σε άλλους Ευρωπαίους συνομηλίκους τους.
Επίσκεψη των μαθητών από το 2ο Γυμνάσιο Μίκρας, τη Σλοβακία και τη Ρουμανία στη Θεσσαλονίκη

Ανάβαση στον Όλυμπο

Φιλικός αγώνας μπάσκετ στο Πλοέστι, Ρουμανία2. “Online Learning Using the Example of Environmental Education”
Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+

 Το πρόγραμμα «Online learning using the example of Environmental Education»   (σχολικά έτη 2018-19 και 2019-20), είναι μια σύμπραξη τεσσάρων σχολείων από τέσσερεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Μίκρας από την Ελλάδα, τους μαθητές από το Μπράουνσβάιγκ της Γερμανίας, τους μαθητές από τη Γρανάδα της Ισπανίας  και τους μαθητές από τις Αζόρες της Πορτογαλίας).
         
Συνεργασία μαθητών από τις τέσσερεις χώρες στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+
Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να βελτιώσουν τις δεξιότητες χειρισμού ψηφιακών εφαρμογών και προγραμμάτων εμπνεόμενοι από περιβαλλοντικές διαδικασίες και φαινόμενα. Επιπλέον οι μαθητές μαθαίνουν για την ανανεώσιμη ενέργεια και τις πηγές της, αυξάνουν περαιτέρω την ευαισθητοποίησή τους για βιώσιμη ανάπτυξη καθώς επίσης και για θέματα αειφορίας και οικολογικής διαχείρισης του περιβάλλοντος.
Μέσω των εργασιών τους και του παραγόμενου ψηφιακού υλικού, αναδεικνύουν τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν διαφορετικές περιοχές στην Ευρώπη σε θέματα ανανεώσιμης ενέργειας και αειφορίας και διερευνούν επιλογές για το τι μπορεί να γίνει, έχοντας ευθύνη και για τις μελλοντικές γενιές.


Στο εργαστήριο πληροφορικής στο Μπράουνσβάιγκ, Γερμανία

Επίσκεψη της ομάδας Erasmus+ στη ΘεσσαλονίκηΤο avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!