ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ λέει η παράταξη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ στο δήμο Ωραιοκάστρου που κατέθεσε πρόταση για αναστολή της διαδικασίας τροποποίησης της ΑΕΠΟ

Πρόταση για λήψη απόφασης του Δ.Σ. του δήμου Ωραιοκάστρου, για κατάθεση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αίτησης αναστολής της διαδικασίας τροποποίησης της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του εργοσταστίου ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. κατέθεσε στο τελευταίο συνεδρίαση του ΔΣ που έγινε στις 8/4/2020 δια περιφοράς μεσω emails η δημοτική παράταξη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ και ο Ανέστης Πολυχρονίδης. Η πρόταση θα συζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες σε επόμενο ΔΣ.

Η πρόταση αναφέρει:

Κυρία Πρόεδρε, η προσπάθεια έναρξης της διαδικασίας έγκρισης (ΑΕΠΟ) για την επιπλέον καύση υπολειμμάτων ανακύκλωσης RDF/SRF από την τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ εν μέσω της γενικής κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που βρίσκεται όλη η χώρα και με τις τοπικές κοινωνίες απούσες λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και αφαιρεί κάθε επιχείρημα της ίδιας της τσιμεντβιομηχανίας για την αιτούμενη άδεια. Εμείς θα τοποθετηθούμε και θα καταθέσουμε ολοκληρωμένη πρόταση για το ανωτέρω θέμα στο πρώτο κανονικό δημοτικό συμβούλιο που θα συγκληθεί μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων. Εμμένουμε στις αρχές του ομόφωνου ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της καύσης (RDF/SRF) και σήμερα: Προτείνουμε τη λήψη απόφασης εκτός ημερησίας διάταξης από το Δημοτικό Συμβούλιο για κατάθεση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αίτησης αναστολής της διαδικασίας τροποποίησης της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του εργοσταστίου ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. Μετά τιμής, Α. Πολυχρονίδης, Γ.Παρισόπουλος, Η.Τσακαλίδης, Ηλ. Λαζαρίδης, Β.Μαντά.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!