Ηρ. Τσακαλίδης: Γιατι κ Δήμαρχε δεν μας ενημερώσατε στο ΔΣ για τις όποιες δράσεις θα κάνατε για την 101η επέτειο της Γενοκτονίας των Ελληνων του Πόντου;


Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ κ Ηρακλής Τσακαλίδης ρωτά τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ Παντελή Τσακίρη για τις δράσεςι σχετικά με την 101 επέτειο απο την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Στην ανάρτησή του αναφέρει:

Κύριε Δήμαρχε,

Η φετεινή 101η επέτειος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου δεν συνέπεσε - δυστυχώς- με την δέουσα από πλευράς διοίκησής σας απότιση φόρου τιμής. Οφείλατε, μέσα στα πλαίσια που μας επιβάλλονται για την αντιμετώπιση του κορωνοιού, να ενημερώσετε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων για τις όποιες δράσεις προκρίνατε για την επέτειο αυτή. Θα μπορούσατε ακόμη να ζητήσετε απ τους επικεφαλής των παρατάξεων την κατανόησή τους, ώστε αυτοί να ορίσουν από ένα μόλις μέλος τους να παρευρίσκεται στις δράσεις.
Δεν το πράξατε.
Την παρελθούσα Παρασκευή είχαμε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου. Εύλογα περίμενα ότι θα μας καταθέτατε προς έγκριση και ψήφιση ένα ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Δεν το πράξατε.
Σας αποστέλλω λοιπόν σήμερα το παρακάτω ψήφισμα με την προτροπή να το φέρετε προς ψήφιση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του δημοτικό μας συμβουλίου:
Η φετεινή 101η επέτειος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου μας δίνει το δικαίωμα αλλά και μας επιφορτίζει με την υποχρέωση να διεκδικήσουμε ακόμη πιο δυναμικά τη Διεθνή αναγνώρισή της. Προς τον σκοπό αυτό ζητούμε όπως το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ενταχθεί στην επίσημη ατζέντα τόσο της πολιτικής όσο και της πολιτειακής ζωής της πατρίδας μας.
Η πολιτική της λήθης που τόσο άστοχα υιοθέτησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις στο όνομα της καλής γειτονίας με τους απογόνους και κληρονόμους των Κεμαλικών θηριωδιών δεν έφεραν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Αντίθετα , όπλισαν τους εξ ανατολών γείτονές μας με μια άκαμπτη κι αλλόφρονα στρατηγική, τα αποτελέσματα της οποίας βιώνουμε καθημερινά στον Έβρο και στο Αιγαίο.
Οι 353.000 άταφοι νεκροί μας της περιόδου 1914-1923 ζητούν δικαίωση, όπως δικαίωση ζητούν κι οι γενοκτονηθέντες - απ τον ίδιο πάντα θύτη- την Τουρκία, χριστιανικοί λαοί των Αρμενίων και των Ασσυρίων.
Με κάθε δύναμη εμείς οι Έλληνες διατρανώνουμε την πίστη μας στις αξίες και στα ιδανικά της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ισότητας, της θρησκευτικής ελευθερίας και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Απαιτούμε από τη σημερινή Τουρκία, ως απόγονο και διάδοχο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας:
1) Να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των χριστιανικών λαών Αρμενίων-Ασσυρίων και Ελλήνων του Πόντου.
2) Να σεβαστεί τους θεμελιώδεις κανόνες ελευθερίας του ατόμου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
3) Να σταματήσει τη γενοκτονία μνήμης που εφαρμόζει ακόμη και σήμερα στα εδάφη της.
Η ΡΩΜΑΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΝ, ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!