Ο.Α.Σ.Θ.: Ο διαγωνισμός για την μίσθωση των λεωφορείων βρίσκεται στην τελική ευθεία


Αναφορικά με την κάλυψη των αναγκών του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΘ ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Ο διαγωνισμός για την μίσθωση των λεωφορείων βρίσκεται στην τελική ευθεία, καθώς ολοκληρώνεται, σε δέκα (10) ημέρες το στάδιο υποβολής προσφορών. Ο ΟΑΣΘ προτίθεται να ενεργοποιήσει άμεσα την προβλεπόμενη 1η προαίρεση για αύξηση μέχρι 450 του αριθμού των προς μίσθωση λεωφορείων, οπότε ζητείται οι προσφορές να καλύψουν τον συνολικό αριθμό λεωφορείων (ήτοι 450), σύμφωνα με την απόφαση έγκρισης χρηματοδότησης.
Ειδικότερα, η απόφαση χρηματοδότησης του Υπουργού Μεταφορών προβλέπει, για το 2020 πίστωση € 3,24 εκατ., που αντιστοιχεί στην μίσθωση 180 λεωφορείων (κύρια σύμβαση) για το τετράμηνο Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος. Για το 2021 προβλέπεται πίστωση € 16,2 εκατ. (κύρια σύμβασης και προαίρεση) που αντιστοιχεί σε 450 λεωφορεία (180 της κύριας σύμβασης και 270 της 1ης προαίρεσης).
Στην κατεύθυνση επιτάχυνσης των διαδικασιών, ο ΟΑΣΘ πρόκειται να ενεργοποιήσει άμεσα την 1η προαίρεση, ώστε να προχωρήσει σε ενιαίο στάδιο η αξιολόγηση των υποψηφίων και ακολούθως ο προσυμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Με τον τρόπο αυτό υλοποιείται πλήρως το σχέδιο ανάταξης των αστικών συγκοινωνιών στην ΠΕ Θεσσαλονίκης, διασφαλίζοντας, σε συνδυασμό με τα ΚΤΕΛ και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την κυκλοφορία περισσότερων των 500 λεωφορείων, τους επόμενους μήνες

Από τον ΟΑΣΘ






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!