Καθαρισμός παραλίας και βυθού στην πλαζ Αρετσούς


Καθαρισμός παραλίας και βυθού στην πλαζ Αρετσούς

Υποβρύχιος καθαρισμός από τα απόβλητα του βυθού,  θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Καλαμαριάς, την Παρασκευή 10 Ιουλίου  τις ώρες από τις  9 έως τις 11 το πρωί.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο δυτών- μέλη της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης  «I sea», στο πλαίσιο του προγράμματος για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, «Προσφέρω», θα επιχειρήσουν για ένα δίωρο,  υποβρύχιο καθαρισμό από τα απόβλητα του βυθού,  στο θαλάσσιο χώρο της Αρετσούς, από το λιμανάκι που δένουν τις βάρκες τους οι ψαράδες μέχρι το Λούνα παρκ .

Στόχος είναι να απομακρυνθούν από το βυθό, όσο το δυνατόν μεγαλύτερος όγκος στερεών απορριμμάτων και τυχόν  αντικειμένων, τα οποία  μπορεί και  να έχουν προσαρμοστεί με τα χρόνια στο βυθό της θάλασσας. 

Παράλληλα την ίδια μέρα και τις ίδιες ώρες,  εθελοντές πολίτες, ευαισθητοποιημένοι  στην προστασία του περιβάλλοντος, θα καθαρίσουν από ξηράς την ακτή,  στον ίδιο χώρο, με σκοπό να αλλάξει η συνολική εικόνα της περιοχής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η ομάδα  της ίδιας Οργάνωσης  «I sea»,  στο πρόσφατο παρελθόν,  καθάρισαν  το βυθό στο θαλάσσιο χώρο από την μαρίνα της Αρετσούς  και προς την Κρήνη, αφυπνίζοντας έτσι την περιβαλλοντική συνείδηση που όλοι οι πολίτες θα πρέπει να διαθέτουν.
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!