N.Κεραμέως: Πιθανή η παράταση του ανοίγματος των σχολείων. Μη χρήση μάσκας στα διαλείμματα. 17 μαθητές ο μέσος όρος ανά τάξη στην Επικράτεια


Η υπ. Παιδείας N.Κεραμέως ανακοίνωσε ότι ενώ είναι προγραμματισμένη η έναρξη της σχολικής χρονιάς για τις 7 Σεπτεμβρίου, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση ανάλογα την κατάσταση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν την 1η Σεπτεμβρίου.

Η κα. Κεραμέως δήλωσε πως δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα διαλείμματα και τη Γυμναστική.

«Η μάσκα είναι ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας και για τους γύρω μας», τόνισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως κατά την ενημέρωση για τα μέτρα με τα οποία θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά.

Όλοι οι μαθητές στις τάξεις

Η λειτουργία των σχολικών μονάδων θα πραγματοποιηθεί με όλους τους μαθητές σε καθημερινή βάση κατά τη νέα σχολική χρονιά. Η κ. Κεραμές σημείωσε ότι ο μέσος όρος μαθητών ανά τάξη στην Επικράτεια είναι 17 μαθητές.

«Η λειτουργία των σχολείων θα γίνει με αυξημένα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης, τα οποία θα ελέγχονται αυστηρά για το καλό όλων μας και πρωτίστως των παιδιών μας», τόνισε.

Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν όλα τα σχολεία -από νηπιαγωγεία έως λύκεια, ολοήμερα, σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Χρήση μάσκας

Η μάσκα θα χρησιμοποιείται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους, εκτός από την ώρα φαγητού.

Στους εξωτερικούς χώρους θα χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση συνωστισμού. Δεν προβλέπεται η χρήση μάσκας στα διαλείμματα, τα οποία θα είναι διαφορετικές ώρες ανά ομάδες μαθητών, ούτε στη γυμναστική.

Επίσης, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

Για τους εκπαιδευτικούς η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική. Το ίδιο και για τους μαθητές όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από το Νηπιαγωγείο έως και τη Γ' Δημοτικού.

Θα δοθούν οδηγίες του ΕΟΔΥ για μαθητές που εξαιρούνται από τη χρήση της μάσκας για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και από οδηγούς, συνοδούς, μαθητές κατά τη μεταφορά τους στα ειδικά μεταφορικά μέσα.

Κατά την περίοδο προσαρμογής προνηπίων, θα είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας από υγιές, σταθερό, συνοδεύον πρόσωπο/γονέα.

Όπως σημείωσε η κ. Κεραμέως, η κυβέρνηση θα διαθέσει δωρεάν υφασμάτινες μάσκες σε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς.

Επικαιροποιημένες οδηγίες

Θα υπάρξουν επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Παιδείας προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σχετικά με τα αναγκαία μέτρα πρόληψης:



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!