Πότε ανοίγουν τα σχολεία; Tην Τρίτη οι ανακοινώσεις του υπουργείου. 7 Σεπτεμβρίου προτείνουν δυο ειδικοί, Σύψας και Γαργαλιάνος

 


Τηλεδιάσκεψη θα γίνει το μεσημέρι της Δευτέρας με την επιτροπή των ειδικών ώστε να αποφασισθεί η ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία. Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι ανακοινώσεις απο την πλευρά του υπουργείου Παιδείας.

Πάντως, δυο μέλη της Επιτροπής, ο Νίκος Σύωας και ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, δήλωσαν σε εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, το πρωί της Κυριακής ότι είναι υπέρ της έναρθης των μαθημάτων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Και οι δύο επιστήμονες πάντως είπαν ότι δεν έχει και μεγάλη σημασία εάν τελικά θα επιλεγεί η μία ή η άλλη ημερομηνία, καθώς το χειμώνα μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν ξανά.

«Το 7 ή 14 δεν μας προσφέρει τίποτα. Το χειμώνα θα δούμε πως θα πάνε», είπε ο κ. Γαργαλιάνος.

«Ενδεχομένως Ιανουάριο, Φεβρουάριο θα πρέπει να αξιολογηθούν τα σχολεία κατά πόσο μπορεί να είναι ανοιχτά», τόνισε ο κ. Σύψας.

Κεραμέως: Είμαστε έτοιμοι - Θα ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια και πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που έχουν υποδείξει οι ειδικοί.

Στο ερώτημα εάν θα ανοίξουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια την ίδια ημερομηνία, η κ. Κεραμέως απάντησε ότι η απόφαση που έχει ληφθεί είναι για ταυτόχρονο άνοιγμα σε όλες τις βαθμίδες.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!