Σχόλιο της Ομοσπονδίας Ενωσεων Γονέων για τις δηλώσεις του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας για τις καταλήψεις

 


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Με αφορμή τις δηλώσεις του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης για εθιμοτυπικές καταλήψεις των μαθητών να του υπενθυμίσουμε τα εξής: οι μαθητές στην συντριπτική τους πλειοψηφία διεκδικούν μαζί με γονείς κ εκπαιδευτικούς από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, σχολική στέγη, επιπλέον εργαζόμενους στην καθαριότητα., κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, συντήρηση σχολείων, ασφαλή κτίρια, εξοπλισμό εργαστηρίων.

Καλά θα κάνει η διεύθυνση της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να αντιμετωπίσει τα εκατοντάδες προβλήματα που έχουν τα δημόσια σχολεία σε όλη την περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας και κυρίως στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και να σταματήσει να συκοφαντεί το οργανωμένο μαθητικό κίνημα που ζει καθημερινά τις απαράδεκτες συνθήκες μέσα στα σχολεία μας.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό την ίδια ώρα που οι κινητοποιήσεις σε πολλά σχολεία των μαθητών των γονιών των εκπαιδευτικών ολοένα και μεγαλώνουν, αυτός να μιλά για "λανθασμένο κατεστημένο" και "συνήθεια". Αν η διεύθυνση θέλει άβουλους μαθητές που θα δέχονται χωρίς κουβέντα ότι σχέδιο έχουν στο μυαλό τους Υπουργείο και κυβέρνηση κάνει λάθος. Οι μαθητές γνωρίζουν και μάχονται καθημερινά με κόπο και με υπομονή όλα τα χρόνια ζητώντας το αυτονόητο δηλαδή  σχολεία, καθηγητές, μόρφωση    

Αν κάτι πρέπει να αλλάξει σήμερα, είναι η στάση της κυβέρνησης και του Υπουργείου που άνοιξε τα σχολεία χωρίς να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο που θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των μαθητών στην επιστροφή τους στο φυσικό τους περιβάλλον. Οι μαθητές γνωρίζουν την κατάσταση που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα στα σχολεία τους, αγωνίζονται για ένα σχολείο που θα ικανοποιεί τις ανάγκες τους για ισότιμη εκπαίδευση και ολόπλευρη μάθηση χωρίς υπόγεια χωρίς προκάτ χωρίς κενά εκπαιδευτικών. Οι μαθητές και θέλουν και στόχο έχουν να δείξουν ότι με οργανωμένες κινητοποιήσεις με συλλογικές διαδικασίες, με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων μπορούν να διεκδικήσουν ένα σχολείο αντάξιο της εποχής που ζούμε.

Καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων τις ενώσεις γονέων να σταθούν στο πλευρό των μαθητών να οργανώσουν τον αγώνα τούς καλώντας σε  γενικές συνελεύσεις, , βάζοντας στο στόχαστρο τους υπεύθυνους για όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουν κάθε μέρα τα παιδιά μάς.

Τέλος έστω και τώρα η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης να σταματήσει να στέκεται απέναντι από τον δίκαιο αγώνα των μαθητών και να βρει λύσεις ώστε να εξασφαλιστούν νέα σχολεία, διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών κάλυψη όλων των κενών στην παράλληλη στήριξη στα τμήμα ένταξης, έγκριση των ολιγομελών τμημάτων, την ασφαλή εξασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών.

Θεσσαλονίκη  18/9/2020


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!