Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο ΝΟΗΣΙΣ!

 


NEA εκπαιδευτικά προγράμματα στο ΝΟΗΣΙΣ!

Drones, εισαγωγή στη ρομποτική, video game design, Physical computing…και άλλα πολλά στα ΝΕΑ εκπαιδευτικά προγράμματα του ΝΟΗΣΙΣ!

Το ΝΟΗΣΙΣ, όπως κάθε Σεπτέμβριο, ετοιμάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για τη νέα σχολική χρονιά.

Για την περίοδο Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2020, τα εκπαιδευτικά προγράμματα για ελεύθερους επισκέπτες περιλαμβάνουν:

NOESIS makers by Robotixlab
Ανεξάρτητα θεματικά εργαστήρια για Electronics-soldering / Physical computing / Video game design. Κύκλοι 3 εργαστηρίων για κάθε θεματική για μαθητές Δ΄ – ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ – Γ΄ Γυμνασίου.

Γνωριμία με τα Drones 1 – Ασημένια φτερά
Χρησιμοποιώντας ειδικά drones ως εκπαιδευτικό εργαλείο, τα παιδιά μαθαίνουν πώς να χειρίζονται ένα drone, σχετικές έννοιες φυσικής και μηχανολογίας, και εισάγονται στον προγραμματισμό. Κύκλοι 3 εργαστηρίων για μαθητές Δ΄ Δημοτικού – Α΄ Γυμνασίου.

Δημιουργική ρομποτική
Το πρόγραμμα συνδυάζει την εισαγωγή στη ρομποτική, τον προγραμματισμό, τη δημιουργική κατασκευή και τη μάθηση, μέσα από την εξάσκηση της ελεύθερης φαντασίας των παιδιών. Κύκλοι 3 εργαστηρίων για μαθητές νηπιαγωγείου – Β’ Δημοτικού.

Peiramatistas!
Κύκλος εργαστηρίων για μαθητές Νηπιαγωγείου – Β΄ Δημοτικού, που συνδυάζουν τις φυσικές επιστήμες με το tinkering, τη νέα τάση στη βιωματική και δημιουργική εκπαιδευτική πρακτική, δηλαδή τις αυτοσχέδιες κατασκευές με διάφορα υλικά καθημερινής χρήσης.

Tinkering – Μαστορεύω και μαθαίνω
Εργαστήρια κατασκευών για παιδιά από Β΄ Δημοτικού και τους γονείς τους. Το εργαστήριο γίνεται οικογενειακή υπόθεση, όπου παιδιά και γονείς επιστρατεύουν την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, δουλεύοντας μαζί για ένα κοινό σκοπό.

Ανασκαφή
Εργαστήριο για τη γνωριμία των παιδιών Δ΄ – ΣΤ΄ Δημοτικού με τις γεωεπιστήμες (earth sciences). Οι μικροί παλαιοντολόγοι χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και ειδικό εξοπλισμό για να ανακαλύψουν μυστήρια απολιθώματα στο χώρο του Μουσείου.

Slime
Ένα εργαστήριο γεμάτο ψυχαγωγία και εκπαίδευση, όπου οι μικροί επιστήμονες επιδίδονται σε πειράματα με κεντρικό θέμα τα πολυμερή (slimes), παρατηρούν, συλλέγουν δεδομένα και ερευνούν, ενώ στο τέλος του εργαστηρίου λαμβάνουν αναμνηστικά δωράκια.

Χριστούγεννα στο ΝΟΗΣΙΣ
Ειδικά σχεδιασμένες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τις μέρες των γιορτών.

Επιστήμονας από τζάκι
Εορταστικό εργαστήρι εμπνευσμένο από τα έθιμα των Χριστουγέννων, όπου τα παιδιά Β΄ – Ε΄ Δημοτικού επιδίδονται σε πειράματα και κατασκευές τα οποία συνδυάζουν την επιστήμη με τη γιορταστική ατμόσφαιρα, ενώ λαμβάνουν και αναμνηστικά δωράκια.

Θα ακολουθήσουν εγκαίρως ανακοινώσεις για κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά, με αναλυτική περιγραφή και λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων.

Μείνετε συντονισμένοι στα κανάλια επικοινωνίας του ΝΟΗΣΙΣ:
www.noesis.edu.gr, στην ιστοσελίδα του φορέα,
www.facebook.com/NoesisScienceCenter, στη σελίδα στο facebook και
– στον λογαριασμό
noesis_sciencecenter στο Instagram.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!