Δ. Αυγέρη: Υπόγεια και αποθήκες, αντί για σχολικές αίθουσες στα Διαβατά 1.000 μαθητές, τριών δημοτικών, σε ένα σχολικό κτίριο Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα ακόμη και τώρα!

 


Υπόγεια και αποθήκες, αντί για σχολικές αίθουσες στα Διαβατά

1.000 μαθητές, τριών δημοτικών, σε ένα σχολικό κτίριο
Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα ακόμη και τώρα!
 
 
Ερώτηση 25 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας και βουλευτή της Β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Δώρας Αυγέρη 
 
Την ώρα που το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε έξαρση στη Θεσσαλονίκη, οι περίπου 1.000 μαθητές του 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Διαβατών εξακολουθούν να παρακολουθούν μαθήματα σε κοινό, πεπερασμένων δυνατοτήτων, σχολικό συγκρότημα. Υπό απαράδεκτες συνθήκες, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και δασκάλων. Σε ανήλια υπόγεια και σε αποθήκες χωρίς εξαερισμό.
Το θέμα έφερε σήμερα στη Βουλή η Δώρα Αυγέρη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Β’ Θεσσαλονίκης και Αν. Τομεάρχης Υγείας, με σχετική ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, την οποία συνυπογράφουν 24 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
 
Τα περισσότερα από 1.000 παιδιά των τριών δημοτικών σχολείων  στεγάζονται σ’ ένα, κοινό, κτιριακό συγκρότημα με προδιαγραφές λειτουργίας και χωρητικότητας πολύ λιγότερων μαθητών. Η αδιαφορία της κυβέρνησης επιδεινώνει ένα υπάρχον πρόβλημα, καθώς οι ανάγκες συσσωρεύονται, οι δυσχέρειες λόγω της πανδημίας πολλαπλασιάζονται, και τα συγκεκριμένα σχολεία δύνανται πλέον να λειτουργούν μόνο με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δασκάλων και όλων των εργαζομένων σε αυτά.
Ενδεικτικά μπορεί να αναφερθεί κανείς σε υπόγειες αίθουσες και αποθήκες (οι εικόνες αυτές παρουσιάστηκαν από ρεπορτάζ στα ΜΜΕ), χωρίς παράθυρα και εξαερισμό, που βαφτίζονται αίθουσες διδασκαλίας, κι όπου το εκπαιδευτικό έργο πραγματοποιείται με τη χρήση αφυγραντήρων, λόγω του υψηλού δείκτη υγρασίας σε τοίχους και δάπεδα. Ζητήματα τήρησης της απαραίτητης υγιεινής τίθενται κι από το γεγονός ότι σχολικός πληθυσμός εξυπηρετείται από 16 καμπίνες τουαλετών.
Όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω πανδημίας και σε κατάσταση αγωνίας και ανασφάλειας λόγω της ανησυχητικής αύξησης της διασποράς των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Θεσσαλονίκη, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Δέλτα να προβαίνουν σε ελάχιστες επισκευαστικές παρεμβάσεις. Ο κύριος όγκος των παρεμβάσεων εξακολουθεί να αποτελεί έγνοια και φροντίδα της σχολικής κοινότητας, η οποία κάνει ό,τι μπορεί και περνάει από το χέρι της για να κρατηθούν τα σχολεία όρθια, έχοντας εκτός των άλλων να αντιμετωπίσει και την αβεβαιότητα από το αν τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά ή όχι, εν μέσω γενικής απαγόρευσης μετακινήσεων.
Στην ερώτησή τους οι 25 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των λειτουργικών και εκπαιδευτικών προβλημάτων που προκαλούν οι υπάρχουσες κτιριακές δομές και η συστέγαση των τριών δημοτικών σχολείων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, με δεδομένο ότι τα δημοτικά σχολεία παρέμειναν ανοιχτά μέσα σε εκ των πραγμάτων αντίξοες εκπαιδευτικές και υγειονομικές συνθήκες.
 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!