Σ. Αναστασιάδης: Η εκλογή Μπάιντεν άγχωσε τον Ερντογάν

 


Ο Σ. Αναστασιάδης στον Ρ/Σ 102FM: Η εκλογή Μπάιντεν άγχωσε τον Ερντογάν

 

«Η εκλογή του Τζο Μπάιντεν άγχωσε τον Ερντογάν» τόνισε στον Ρ/Σ 102fm της ΕΡΤ 3, σήμερα το πρωϊ (9.11.2020). ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, εκτιμώντας πως τώρα αλλάζουν πολύ τα  δεδομένα και αυξάνουν την ανασφάλεια του Ερντογάν.

 

« Η εκλογή Μπάιντεν φαίνεται ότι άγχωσε τον Ερντογάν και πάγωσε την Τουρκία , γιατί οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι έχασαν έναν καλό σύμμαχο…. Ο Ερντογάν είχε τη δυνατότητα να σηκώνει το τηλέφωνο και να ζητά να μην κυρωθούν οι εισηγήσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της αμερικανικής γραφειοκρατίας. Τα  δεδομένα τώρα αλλάζουν κατά πολύ και αυξάνουν την ανασφάλεια του Ερντογάν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης

 

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ,  για την Ελλάδα  είναι πολύ θετική εξέλιξη η εκλογή Μπάιντεν, καθώς ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, τρέφει φιλελληνικά  αισθήματα και ήταν πάντα κοντά στους Ελληνοαμερικάνους και τους Έλληνες.

 

Για το lockdown στη Θεσσαλονίκη, και την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας  ανέφερε:
« Η Θεσσαλονίκη προηγήθηκε  στα νέα απαγορευτικά μέτρα  απέναντι στον κορονοϊό, επειδή υπήρχε μία ταχεία εξάπλωση του ιού. Έχουμε μπροστά μας μια ακόμη δύσκολη μάχη και παρά την δικαιολογημένη κούραση που υπάρχει στην κοινωνία θα πρέπει όλοι να ανταποκριθούμε, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Σε μία αποτυχία των μέτρων όλοι θα είμαστε χαμένοι, δεν θα έχει κερδισμένους και χαμένους. Το σύστημα υγείας δέχεται ισχυρή πίεση  αυτή την περίοδο, αλλά πιστεύω ότι θα αντέξει μέχρι το τέλος , έτσι ώστε να ξεπεράσουμε με επιτυχία και αυτή τη δοκιμασία. Από σήμερα 300 μόνιμοι γιατροί αναλαμβάνουν υπηρεσία στις ΜΕΘ του ΕΣΥ, ενισχύεται το προσωπικό , αυξάνονται οι ΜΕΘ που ήδη είχαν διπλασιαστεί από την Άνοιξη, και αν χρειαστεί θα χρησιμοποιηθούν και οι ΜΕΘ  ιδιωτικών κλινικών».

 

Για το γενικό lockdown και τα  νέα μέτρα στήριξης  για επιχειρήσεις και εργαζομένους  ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε:

 

« Η κυβέρνηση όπως αντιμετώπισε το πρώτο κύμα  του Κορονοϊού με μεγάλη επιτυχία, έτσι και αυτή τη φορά με 21 μέτρα στήριξης και χρηματοδοτικά εργαλεία,  για εργαζομένους, επιχειρήσεις, ανέργους, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ιδιοκτήτες ακινήτων κ.α επιχειρεί να στήσει  γραμμή άμυνας στην οικονομία για την αναχαίτιση της επέλασης της πανδημίας. Το καθολικό lockdown σε όλη τη Χώρα έχει στόχο,  όπως άλλωστε είπε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός,  να λειτουργήσει η αγορά τον Δεκέμβριο».

 

https://www.youtube.com/watch?v=iO_b3Bw7Ylo&t=301s


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!