Δήλωση Θ. Καράογλου για την επίλογή 15 αρχιτεκτονικών γραφείων που θα συμμετέχουν στη 2η φάση του διαγωνισμού ανάπλασης της ΔΕΘ - HELEXPO

 


ΔΗΛΩΣΗ Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ 15 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΘ-HELEXPO

Με αφορμή την ολοκλήρωση της επιλογής των 15 αρχιτεκτονικών γραφείων από όλο τον κόσμο που θα συμμετέχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού ανάπλασης της ΔΕΘ-Helexpo, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Τα μεγάλα έργα υποδομών της Θεσσαλονίκης αποκτούν σάρκα και οστά!

Η επιλογή των 15 αρχιτεκτονικών γραφείων από 7 χώρες, από συνολικά 116 υποψηφιότητες από 33 χώρες που συμμετείχαν στη φάση της προεπιλογής, φέρνει ακόμα πιο κοντά το στόχο που έχουμε θέσει ώστε το 2026 η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης να γιορτάσει τα 100 χρόνια της σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.

Η ανάπλαση του εκθεσιακού μας φορέα είναι ένα αναπτυξιακό εγχείρημα που αλλάζει τη μοίρα της Θεσσαλονίκης, έχοντας ισχυρό αντίκτυπο στην οικονομία της πόλης. Όχι μόνο συμβάλλει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της, αλλά αναβαθμίζει τον γεωπολιτικό της ρόλο αναδεικνύοντάς την σε διεθνή εκθεσιακό και τουριστικό προορισμό.

Η πολυεπίπεδη πρόοδος που καταγράφεται στην υλοποίηση του έργου είναι ενδεικτική του υποδειγματικού συντονισμού των φορέων που συμμετέχουν και του οργανωμένου σχεδίου βάσει του οποίου πορευόμαστε.

Πλέον, πλησιάζει ο καιρός που η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει νέο τοπόσημο και θα καυχιέται ότι διαθέτει το πιο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο στην Ευρώπη".

 

 

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!