Τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου επισκέφτηκε ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας

 


Τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου επισκέφτηκε ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών

 

         Ζητήματα που άπτονται στη δρομολόγηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων και παρεμβάσεων, οι προτεραιότητες αλλά και οι ιδιαίτερες ανάγκες σε υποδομές που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στο Δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου.

         Κατά τη συνάντηση – που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αν. Υπουργού στη Θεσσαλονίκη για την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος και στην οποία παρέστη και ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης -  ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και οι Αντιδήμαρχοι  Κώστας Σωτηράκης και  Κώστας Αμανατιάδης, έθεσαν στον κ. Πέτσα μια σειρά από θέματα που αφορούν στα προβλήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών Δήμου, καθώς και στις βασικές ανάγκες σε έργα και παρεμβάσεις, ζητώντας τη στήριξη της κυβέρνησης, προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα.

        


Την ατζέντα της συνάντησης απασχόλησε η αναγκαιότητα άμεσης έγκρισης του πακέτου προτάσεων για έργα που υπέβαλε ο Δήμος, ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ, στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ενώ ειδική αναφορά έγινε στην υλοποίηση του μακρόπνοου προγράμματος αστικής αναζωογόνησης, για το οποίο ο κ. Πέτσας τόνισε πως θα επιδιώξει να εγκριθεί εντός του 2021.

         Στο κεφάλαιο των μεγάλων έργων - και σε συνέχεια των επαφών που είχε η δημοτική αρχή στην Αθήνα τον περασμένο Μάιο - συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της ολοκλήρωσης του σταδίου άνωθεν του Περιφερειακού, έργο που όπως διαβεβαίωσε ο Αν. Υπουργός - μόλις επικαιροποιηθούν και οι μελέτες από το Υπουργείο Ανάπτυξης – θα ενταχθεί  στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

         Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός έθεσε επίσης το ζήτημα της αποπεράτωσης του Κολυμβητηρίου, τονίζοντας την ανάγκη να εξευρεθούν άμεσα πηγές χρηματοδότησης του ζωτικού αυτού έργου, ώστε μετά από 15 χρόνια εγκατάλειψης να παραδοθεί στην τοπική κοινωνία.

         Παράλληλα η δημοτική αρχή έθεσε στον κ. Πέτσα το αίτημα της έκτακτης χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών για τη στήριξη της προσχολικής εκπαίδευσης και την ενίσχυση των υποδομών της σε ό,τι αφορά στα ηλεκτρονικά εποπτικά μέσα, αίτημα που θα εξετάσει το Υπουργείο.

        


Στη συνάντηση τέθηκε επίσης το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, με τον Δήμαρχο να ζητά να κινηθούν οι διαδικασίες προκειμένου να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού προσωπικού αλλά και να εγκριθούν περισσότερες θέσεις για τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου  στους τομείς της καθαριότητας και των τεχνικών υπηρεσιών, όπου υπάρχουν πολλές ελλείψεις.

        

Συνεργασία για την επιτάχυνση του  εμβολιαστικού προγράμματος

         Τη συνεργασία και ενεργό συμμετοχή του Δήμου, των υγειονομικών και του εμπορικού κόσμου στην εθνική προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων του εμβολιαστικού προγράμματος και την επιτάχυνση των εμβολιασμών, ώστε να χτιστεί όσο το δυνατό γρηγορότερα τείχος ανοσίας κατά του covid-19, ζήτησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

         Ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως σε αυτήν την ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή το μήνυμα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού πρέπει να περάσει σε όλη την κοινωνία, όντας το ισχυρότερο όπλο που έχουμε στα χέρια μας απέναντι στην πανδημία. “Εμβολιαζόμαστε σημαίνει ζούμε” τόνισε χαρακτηριστικά ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών, επισημαίνοντας την ανάγκη “να επιταχυνθεί το πρόγραμμα του εμβολιασμού μέσα στο καλοκαίρι, καθώς λόγω των μεταλλάξεων δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε”.  Ο κ. Πέτσας απηύθυνε έκκληση προς  τους πολίτες να προστρέξουν, να αφήσουν  τις αναβολές και να εμβολιαστούν.

         Εκφράζοντας την πλήρη στήριξη του Δήμου στην προσπάθεια να δυναμώσει το μήνυμα του εμβολιασμού σε τοπικό επίπεδο, ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός διαβεβαίωσε πως “μέσα από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, ώστε το εμβολιαστικό πρόγραμμα να πετύχει και να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και οι παράλογες επιφυλάξεις που υπάρχουν σήμερα”.

         Στη συνάντηση για  την επίτευξη των στόχων του εμβολιαστικού προγράμματος, παρέστησαν η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ευόσμου κ. Ρένα Οικονομίδου και οι εκπρόσωποι των δύο τοπικών εμπορικών συλλόγων Ευόσμου και Ελευθερίου Κορδελιού κ.κ. Ζαχαρίας Κουϊμτζής και Άρης Βρίντχατζ και κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν οι  στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες που θα δρομολογηθούν το επόμενο διάστημα για τον εμβολιασμό, με στόχο να αρθούν οι επιφυλάξεις που προέρχονται από ανορθολογικές θεωρίες που επιτείνουν την αναβλητικότητα και προκαλούν φόβο και δυσπιστία στους πολίτες. Οι δράσεις αυτές αφορούν στην έκδοση φυλλαδίων με στοχευμένες ερωτήσεις, οι οποίες θα απαντώνται επιστημονικά, ενώ θα λάβουν χώρα και άλλες πρωτοβουλίες ενημέρωσης, με αναρτήσεις αφισών και ενημερωτικού υλικού τόσο στα δημοτικά διαδικτυακά μέσα  όσο και στα  καταστήματα του δήμου.

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!