Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας: Συνεχίζουν να βάζουν όλο και περισσότερα εμπόδια στους γονείς

 


Συνεχίζουν να βάζουν όλο και περισσότερα εμπόδια στους γονείς

Από την μια ένα ακόμα ακίνητο στο Δήμο Θεσσαλονίκης, που προοριζόταν για σχολική στέγη, κινδυνεύει να χαθεί τελεσίδικα, το οικόπεδο πίσω από το ακίνητο ΑΛΥΣΙΔΑ στη περιοχή Χαριλάου. 

Από την άλλη ξεκίνησαν οι διαδικασίες καταστροφής μέρους της αυλής του 90ου Σχολείου Θεσσαλονίκης. Θα τοποθετηθούν άμεσα ΠΡΟΚΑΤ για να «συνωστισθούν» προνήπια εν μέσω πανδημίας. Εδώ και 3,5 χρόνια ο Δήμος δεν κατάφερε να  εξασφαλίσει σταθερή Σχολική Στέγη. 

Η απόφαση του Δήμου για τον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου αλλά και η τοποθέτηση προκατ στην αυλη του 90ου Δημοτικού  χειροτερεύει την υπάρχουσα κατάσταση, τις τεράστιες ελλείψεις στη σχολική στέγη της πόλης. Κατάσταση που εκτός από αντιπαιδαγωγική καταλήγει να είναι και επικίνδυνη για την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των εργαζόμενων και των οικογενειών τους, εν μέσω πανδημίας, λόγω του απαράδεκτου συνωστισμού στις λίγες και πολλές φορές ακατάλληλες σχολικές αίθουσες είναι κάτι που οι γονείς θα βρούμε μπροστά μας και την νέα σχολική χρονιά 

Το επιχείρημα ότι ο Δήμος δεν έχει λεφτά για την αποζημίωση της απαλλοτρίωσης του ακινήτου, δε μας πείθει. Λεφτά υπάρχουν και στο κράτος και στο Δήμο. Αρκεί η σχολική στέγη να αποτελεί προτεραιότητα και για τους δύο. 

Ταυτόχρονα το να λέει η διοίκηση του Δήμου ότι μια μικρή μειοψηφία γονιών αντιδρούν για τις συνθήκες στο 90ο Δημοτικό είναι τεράστιο  ψέμα

Όσοι φορείς  και κάτοικοι δραστηριοποιηθήκαμε τους τελευταίους μήνες για το εν λόγω θέμα απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης του Δήμου για τον αποχαρακτηρισμό του ακινήτου στη Χαριλάου και το σταμάτημα των εργασιών στην αυλή του 90ου Δημοτικού 

Να διατεθεί άμεσα από τον Δήμο το ποσό αποζημίωσης για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης και κατόπιν να διεκδικηθεί από το κράτος που έχει την ευθύνη. 

Να εξασφαλιστεί σχολική στέγη χωρίς το κλείσιμο των αυλών των σχολειών μας 

Το θέμα ανάκλησης της απόφασης να τεθεί άμεσα σαν ξεχωριστό θέμα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη, 27/07/2021 - ώρα 10πμ, στο Δημαρχιακό Μέγαρο ΘεσσαλονίκηςΤο avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!